Zwembad tuin, the art of living, de appelboom

Zwembad tuin | HWS Landscaping

In deze woning en zwembad tuin heerst een gecontroleerde balans. Alles loopt naadloos in elkaar over en gaat op in het geheel, van het zwembad en de armaturen tot de historische kasten en objecten in de kamers. Het echtpaar Kramer, het koppel achter het succesvolle interieurarchitecten bureau De Appelboom, heeft van hun eigen woning een showroom gemaakt. Ze laten zien wat hun bedrijf voor iedere woning kan betekenen. HWS Landscaping ontwierp en realiseerde de prachtige tuin, die mooi aansluit op de elementen uit het interieur.

Ondanks dat de interieur stijl van De Appelboom niet zo nauw definieerbaar is, valt hun eigen woning onder de landelijke stijl, de stijl die over hun hele inrichting en tuin rust. De keuken is voorzien van alle comfort en apparaten die dat mogelijk maken, zoals een professioneel fornuis en een gekoelde wijnkast. Het speciale aan deze keuken is het uitzicht over de tuin. Piet Gysel van Landscaping heeft deze tuin gerealiseerd en heeft ervoor gezorgd dat het een zwembad tuin met karakter en bezieling wordt. Kenmerkend zijn de verschillende niveau hoogtes.

Zwembad tuin, the art of living, de appelboom

Originele glooiingen

De tuinarchitect heeft gebruik gemaakt van de originele glooiingen van de zandduinen en deze te vervolgens te accentueren met beplanting. Om meer ruimte vrij te maken heeft Piet Gysel ervoor gekozen om een aantal majesteitelijke bomen meer vrijheid te geven. Het zijn immers grote, volwassen bomen die karakter aan de tuin geven. Jonge bomen bieden op dit vlak nog niets.

Zwembad tuin, the art of living, de appelboom

Structuur in de tuin

Het was belangrijk dat de tuin opnieuw structuur kreeg. De bewoners hadden hier verschillende ideeën over en het was de taak van Piet Gysel om deze ideeën samen te smelten tot één geheel. Om de landelijke sfeer erin te behouden, is er gekozen om het beton gebruik te minimaliseren en aandacht te besteden aan de visuele impact die de zwembad tuin brengt. Enkel het hoognodige, de omlijning van het zwembad en het terras is bekleed met beton.

Zwembad tuin, the art of living, de appelboom

Zwembad tuin

Het zwembad is het oogappeltje van deze tuin. Het langwerpige bad is van alle zwemcomfort voorzien. Toch lijkt het, door zijn jadegroene schittering in de zomer, op een natuurlijk element in de tuin. De gebruikte tegels zijn niet blauw maar zwart en het bij behorende terras loopt niet al te diep door in de tuin.

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Dré Wouters

___

 Wil je binnenkijken bij deze prachtige villa?