zwembad in achtertuin, Nouveau, tuin, water, The Art of Living

  • Nouv’eau
  • Klapstraat 10a
  • 9831 Deurle (Sint-Martens-Latem)

Waanzinnig inox zwembad | Nouv’eau

Dit waanzinnige zwembad in de achtertuin van Nouv’eau is een kunstobject op zichzelf. Dit zelfdragende zwembad van inox, genaamd de hoogwaterlijn skimmer, is geplaatst in een hellende, landelijke tuin. Het hellende aspect zorgt ervoor dat je de behuizing van het zwembad in een schuine lijn te zien krijgt. Deze strakke vormgeving geeft een interessant lijnenspel. Naast de vormgeving is de kwaliteit van dit zwembad ook formidabel! Weinig onderhoud, zeer duurzaam en een hoog gebruiksgemak.

Voordelen van Inox

Dit zwembad in de achtertuin is gemaakt van inox, een materiaalsoort dat nagenoeg geen onderhoud en geen herstellingen vergt in tegenstelling tot andere materialen. Het is sterk, duurzaam, waterdicht, breekt niet, krimpt niet, brokkelt niet af en wordt niet poreus. Het gladde en poriënvrije oppervlak van inox zorgt ervoor dat er geen algen en micro-organismen gevormd worden op de wanden en bodem van jouw zwembad. Het beperkte gewicht – zeker in vergelijking met andere materialen voor zwembadbouw – en de flexibiliteit zorgt voor heel wat architecturale mogelijkheden.

zwembad in achtertuin, Nouveau, tuin, water, The Art of Living

Energie en milieu

Door de weerkaatsing van de zonnestralen op de inox bodem en wanden wordt het water natuurlijk opgewarmd. Onze inox zwembaden worden volledig (bodem en wanden) geïsoleerd met 4 cm dikke platen uit geëxtrudeerd polystyreenschuim (XPS) en een 4 cm dikke laag gespoten polyurethaan (PU). Het wateroppervlak wordt afgedekt met een isolerend of solar rolluik. Zo slaagt Nouv’eau erin om het warmteverlies van jouw inox zwembad tot een minimum te herleiden. Deze inox zwembaden zijn niet alleen energiezuinig, maar bovendien ook 100% recycleerbaar. Zo beperkt je jouw ecologische voetafdruk en dat is ook heel wat waard!

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Nouv’eau

____

____

Wilt u meer projecten zien van Nouv’eau Zwembaden?