Zwart-wit interieur | Concept’N

Het is altijd weer boeiend om te zien hoe een binnenhuisarchitect met zijn of haar eigen interieur omgaat. Interieurarchitecte Nicky Vanden Bossche van Concept’N uit het Oost-Vlaamse Beveren koos er bijvoorbeeld voor om het kantoorgedeelte te integreren in haar privéwoonst. Het betreft een strak moderne, geschakelde woning die deel uitmaakt van een groter wooncomplex, waarbij rigoureus gestreefd werd naar soberheid en uniformiteit. Vooraan één lange, verplichte carport voor alle woningen en een vrij gesloten gevel in een donkere, onbezande gevelsteen. Binnen vind je een zwart-wit interieur.

Maatwerk: Biwood. Kokendwaterkraan: Quooker België

Eettafel: Kluskens Meubelcreaties. Verlichting: Aaves

Koken op het gelijkvloers

De woningen van het complex werden niet samen maar individueel gebouwd, met vrije keuze van aannemer en inrichting. Behalve de opgelegde uniformiteit van de voorgevel met carport, was elke bouwheer vrij in alle verdere keuzes. Zo besliste de interieurarchitecte om de keuken en eetplaats op het gelijkvloers onder te brengen. Achter de glazen voordeur bevindt zich de sober aangeklede hal met vestiairekast, gastentoilet en de deur naar de kelder, die onder de hele woning door loopt.

Accenten van koper en goud

De strakke en sobere kleurstelling zwart-wit met donkerbruin en antraciet werd op verschillende plaatsen in de woning ‘verzacht’ met accenten in messing en goud. Zo werden plafondopbouwspots en wandverlichtingselementen van Wever & Ducré in matte goudtinten aangebracht. Ook werd de kastenwand in de keuken voorzien van verzonken handgrepen in echte messing. Ook de badkamer wordt op dezelfde manier opgelicht met goudkleurig kraanwerk en een regendouche van Grohe.

Aluminium en glas: Boven Yvo NV

Relaxen op de mezzanine

Vanuit de keuken/eetplaats leidt een trap in donker gebeitst fineline eikfineer naar het salon in de vide, afgesloten met een glazen balustrade en met zicht op de gelijkvloerse verdieping. Een groot videraam achteraan trekt de woning volledig open, haalt overvloedig natuurlijk licht naar binnen en zorgt voor verbinding met de eetruimte. Hier, op de eerste verdieping, bevindt zich het zit- en leefgedeelte, wederom uitgevoerd middels een zwart-wit interieur.

 

Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.2 2020
Fotografie: German Bourgeat & Hanne Joossen

_____
Wil je meer projecten zien van Concept’N?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!