Zwarte keuken, Ghyselen Dewitte, the art of living

  • Stalen deuren en wanden
    DN Steel Concept
    Lievegem | www.dnsc.be

Rustgevend interieur met zwarte keuken | Ghyselen Dewitte

De eigenaars van dit appartement kochten het al geruime tijd geleden en toen ook het aanpalende appartement te koop kwam, twijfelden ze geen moment. Ghyselen Dewitte Architecten smolt de twee woningen samen. Het appartement telt nu drie slaapkamers, een kinderkamer, twee badkamers en een zithoek met open, zwarte keuken. Lichtinval en boeiende doorzichten bepalen hier de sfeer.

Zwarte keuken, Ghyselen Dewitte, the art of living

Royale zithoek en open keuken

Aan het eind van de inkomhal met ingebouwde vestiairekast en gastentoilet, staat een lage zitbank tegen een wand van lattenwerk met geïntegreerde LED-verlichting. Op de vloer een natuurlijk geolied, bleek eiken parket dat doorloopt in de leefruimte. Links van de inkomhal geeft een glazen deur met zwart stalen frame toegang tot de leefruimte met royale zithoek en open keuken.

Zwarte keuken, Ghyselen Dewitte, the art of living

De keuken werd uitgevoerd in zwart laminaat met een keramisch werkblad.

Zwarte keuken, Ghyselen Dewitte, the art of living

De gordijnen zijn afkomstig van Qurtinz.

Natuurstenen vloer

De zwarte keuken wordt afgebakend met een ceppo di gres natuurstenen vloer die mooi harmonieert met het bleke parket. Het ruime keukeneiland en de wand met kookgedeelte werden uitgevoerd in zwart laminaat met synchrone oppervlaktestructuur. Voor spatwand en werkbladen viel de keuze op een keramische emperador brown. In één van de kastenvolumes werden een koelkast, diepvries en wijnkoeler ingebouwd.

Zwarte keuken, Ghyselen Dewitte, the art of living

In de keuken ligt een vloer van ceppo di gres natuursteen.


“Natuurlijk, lichtrijk, rustgevend en authentiek waren de kernwoorden die bij het concept gehanteerd werden”


Zwart laminaat

De lange wand in de zitruimte is voorzien van twee hoge kastenvolumes links en rechts, verbonden door een sokkel die onder de tv door loopt. Ook hier werd gewerkt met zwart laminaat. Absolute blikvanger in deze ruimte is de kamerbrede glazen wand in stalen frame die de leefruimte afscheidt van de master bedroom met en suite badkamer.

Zwarte keuken, Ghyselen Dewitte, the art of living

De dubbele lavabo is gemaakt van het strakke, synthetische materiaal Corian.

Glazen wanden

Vanuit de master bedroom geeft een glazen deur in stalen frame toegang tot de royale en suite badkamer. In tegenstelling tot veel andere kustappartementen werd hier niet op ruimte bespaard. Vloeren en wanden werden volledig uitgewerkt in keramisch ceppo di gres. Het badkamermeubel met dubbele lavabo is in wit Corian, voorzien van een zwarte onderbouw en zwart kraanwerk. Boven het badkamermeubel werd een LED-strip aangebracht. Achter het vrijstaande ligbad schermt een glazen wand de inloopdouche af. Ook deze werd volledig uitgewerkt in dezelfde vloer- en wandbetegeling.

Omdat er overal doorkijkjes zijn, is iedere ruimte licht en ruimtelijk. De stalen deuren en wanden werden geleverd door DNSC uit Zomergem.

Rust en ontspanning

Natuurlijk, lichtrijk, rustgevend en authentiek waren de kernwoorden die bij dit concept gehanteerd werden. Het natuurlijke aspect wordt doorheen het hele appartement benadrukt door het eiken parket. Het hele interieur baadt bovendien in het licht dankzij de verschillende glazen deuren en wanden. Het rustgevende spreekt uit de strakke inrichting waarbij de witte muren in contrast geplaatst werden met kasten en andere accenten in zwart laminaat, de zwarte keuken en een combinatie van zwarte en witte op- en inbouwspots, zwarte handgrepen en dito kraanwerk. Het gevoel van warmte en authenticiteit vloeit voort uit de stoffen sofa, de lederen eetkamerstoeltjes en de zwarte, stalen raamverdelingen van de binnendeuren.

Bij deze realisatie werd alles in het werk gesteld om een warm, luxueus en comfortabel nest te creëren. De drukte van het dagelijks leven maakt hier al vanaf binnenkomst plaats voor totale rust en ontspanning.

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: German Bourgeat

___

Wil je meer projecten zien van Ghyselen Dewitte?