Zwart wit interieur, VERS Interieur, the art of living

  • Natuursteen
    Agra nv
    Wortegem-Petegem | www.agra.be

Uitgebalanceerd zwart wit interieur | VE’RS Interieur

Deze hedendaagse woning in de bosrijke omgeving van een deelgemeente van Brugge openbaart zich als een donker, blokvormig volume. De woning is langs de voorzijde volledig gesloten en achteraan helemaal open om maximaal van het groen te kunnen genieten. Dit contrast tussen open en gesloten, tussen donker en licht werd binnen volledig doorgetrokken, wat resulteerde in een rustgevend en harmonisch zwart wit interieur. Ruben Vercaigne van VE’RS Interieur uit Damme realiseerde hiermee een interieur dat volledig aan de wensen van de bouwheer tegemoet kwam en maximaal inspeelt op contrasten.

Zwart wit interieur, VERS Interieur, the art of living

Achter de kastwand is onder meer de tv verstopt, waardoor de ruimte strak en opgeruimd blijft.

Zwart wit interieur, VERS Interieur, the art of living

Al het natuursteen in de woning is afkomstig van Agra nv. De haard is vervaardigd door Roger Van Dale.

Ruben Vercaigne van VE’RS Interieur bepaalde de indeling en inrichting van de woning.

Afwisseling accenten

Ruben Vercaigne bepaalde de indeling van de woning met als meest opvallende feature het donkere, centrale volume met een haardwand en een lambrisering die zich uitstrekt van de voordeur tot aan de achterzijde van de woning, compleet uitgevoerd in donker eikfineer en mooi contrasterend met de witte PU-gietvloer, de witte muren en de witte, semi-transparante gordijnen. Het inlevingsvermogen van Vercaigne in de leefwereld van de opdrachtgever wordt steevast vertaald in een verrassende mix van stijlvolle en rustgevende uniformiteit. De aankleding van de woning heeft hij teruggebracht tot het minimale, zodat de essentie de boventoon voert. Het zwart wit interieur van dit huis komt hierdoor volledig tot zijn recht.

Zwart wit interieur, VERS Interieur, the art of living

De zwarte Quooker past perfect in de donkere keuken.

Zwart wit interieur, VERS Interieur, the art of living

Sobere en pure sfeer

Via de glazen voordeur in zwart metalen frame komen we in de hal met links het gastentoilet. Aan het eind van de hal geeft een deur met structuurglas in zwart metalen frame een gedempt doorzicht naar de leefruimte. Boven de gashaard werd Tempory Brown natuursteen aangebracht dat perfect mêleert met de kleur van de kastenwand die de tv verbergt. De donkere kleur van de keuken heeft een vergrotend effect, maar in combinatie met de symmetrie houd je een overzichtelijke setting. Het is steeds de bedoeling van Vercaigne om een bepaalde rust en samenhang te creëren door de ruimtes zodat er een sobere, pure maar tegelijk warme sfeer ontstaat. Bij ieder project wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de kleinste details die zich uiteindelijk ook vertalen in de keuze van het los meubilair. Op die manier klopt het interieur in zijn totaliteit en stemt het overeen met het initieel concept.

Zwart wit interieur, VERS Interieur, the art of living


“De ruimte omvat de slaapkamer met een wand die als dressing fungeert, een apart toilet en een badkamer met ligbad en inloopdouche”


De master badkamer vormt een combinatie van licht en donker, beton en staal, wat voor een loftachtige uitstraling zorgt.

Openheid én intimiteit

Bij een zwart wit interieur loop je al gauw het risico dat het geheel koud en kil aanvoelt. VERS Interieur heeft dit weten te voorkomen door openheid te combineren met intimiteit. De ruimtes zijn flexibel doordat er gebruik is gemaakt van grote deuren. Binnen no time maak je van een riante ruimte een knus en intiem vertrek. Als je naar boven gaat middels de lichteiken trap, kom je op de verdieping die in haar geheel veel lichter oogt dan het gelijkvloers. De master badkamer vormt een combinatie van licht en donker, beton en staal, wat voor een loftachtige uitstraling zorgt. De vrij open master vleugel is voor de privacy afgescheiden met een grote deur in structuurglas. De ruimte omvat de slaapkamer met een volledige wand die als dressing fungeert, een apart toilet en aan badkamer met ligbad en inloopdouche. Badkamer en douche werden volledig uitgevoerd in beton ciré, voor eenheid en een strakke touch.

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Cafeine

___

Wil je meer projecten zien van VE’RS Interieur?