previous arrow
next arrow
Slider

Zwart-wit interieur | SASS Architecten 

Door geen garage te bouwen en alle berging in een centraal blok onder te brengen ontstaat een huis dat de beschikbare ruimte verrassend efficiënter indeelt en dat ook aangenamer blijkt om in te wonen. Sam Van Mele ging voor dit ontwerp niet alleen uit van zijn expertise als architect maar ook van zijn ervaring als echtgenoot en vader. De input van zijn vrouw Sara Roels is groot. Het is dan ook hun eigen woning. Sam vindt dat eigenlijk elk koppel enkele jaren moeten hebben samengewoond voor het begint met bouwen, want dan pas weet je werkelijk welke gewoonten en woonwensen belangrijk voor jou zijn. Dit maatwerkhuis heeft een zwart-wit interieur dat het huis duidelijk markeert.

Pleisterwerken: Gepae. Schilderij: Ellen de Vylder. Meubilair (merk): Bull. Raambekleding: Tony Baert. Meubilair en inrichting: Ambertree Concept Store. 

Zwart-wit interieur, zwart-wit interieur, SASS Architecten

Verlichting: Kurce Lichttechniek. Maatwerk (keukens en kasten): Ferzo. Natuursteen: BVM Natuursteen. 

Toekomstbestendig

Hun eigen ervaringen en wensen leidden tot een woning met zwart-wit interieur waar alle functies op het gelijkvloers zijn geconcentreerd. Er hoeven bijvoorbeeld geen wasmanden de trap op en af te worden gezeuld maar de woning is ook ontworpen met oog op de toekomst. De nu nog jonge dochter kan later een studio krijgen in het huis, zonder dat daarvoor ook maar één deur van plaats hoeft te worden veranderd; de ouders kunnen ook op veel latere leeftijd in het huis blijven wonen. Die polyvalentie maakt de woning bovendien makkelijker verkoopbaar.

Maatwerk (keukens en kasten): Ferzo. Schilder: SCHILDERWERKEN SSD BV. 

Zwart-wit interieur, zwart-wit interieur, SASS Architecten

Verlichting: Kurve Lichttechniek. 

Zwart-wit interieur, zwart-wit interieur, SASS Architecten

Bouwbedrijf: Algemene Bouwwerken Van Hove Fredde & ZN. Architect: SASS Architecten. Tuinaanleg: Groenzorg Geert Weyn. Buitenschrijnwerk: Kwadr0. 

Optische eenheid

In het hele huis is gezorgd voor dezelfde vloer in dezelfde kleur – met vanzelfsprekend vloerverwarming daaronder – wat de eenheid van de woning helpt te benadrukken. Deze betonlook past prachtig binnen het zwart-wit interieur. Omdat deze eenheid optisch doorloopt in het zeer ruime terras en dat laatste overdekt is, heeft de architect een geruisloze overgang van interieur naar exterieur gemaakt. “Aparte zonwering hebben we dankzij die doorgetrokken overdekking niet nodig,” aldus Sara Roels. “Er is zo ook ruimte voor warmtestralers. Je kunt nu al vele maanden buiten ontbijten of dineren, maar dan vervroeg en verleng je het buitenseizoen nog wat meer.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.4 2020
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer projecten zien van Sass Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!