Zwart-wit interieur | Herva vanden Haute, the art of living

Minimalistisch statement in zwart-wit interieur | Hervé Vanden Haute Architecten

Deze strakke, witte villa met opvallende vormgeving is een atypische verschijning tussen de overheersend traditionele bebouwing in een pittoresk dorpje aan de groene rand van Brussel. De goedkeuring voor het gewaagde ontwerp vergde dan ook van architect Hervé Vanden Haute behoorlijk wat overtuigingskracht bij Stedenbouw. De woning, opgetrokken in snelbouwsteen en bekleed met een witte crepi, werd gebouwd op een hellend perceel met schitterende zichten op het achterliggende landschap. Binnen tref je een kunstzinnig zwart-wit interieur.

Zwart-wit interieur | Herva vanden Haute, the art of living

Domotica: NV Dobiss Domotics. Interieurbouw: Buffin & Fils Interieurbouw. Schilderwerk binnen: Pro Deco Schildersbedrijf.

Verlichting: Tik Elec Verlichting.

Veel glas én privacy

De privacy werd gewaarborgd door de voorgevel gesloten te houden en door strategisch een schuine muur in scherpe, retournerende V-vorm te plaatsen. Deze muur schermt op het gelijkvloerse niveau de keuken en leefruimtes af voor indiscrete blikken. Op de verdieping geeft dezelfde muur beschutting en intimiteit op het grote terras in tropisch hardhout dat bij de masterbedroom hoort. Dit terras met glazen balustrade vormt tevens een luifel die het terras op het gelijkvloers overdekt.

Stukadoor: Stukadoorbedrijf Craps & Zonen BV. Ramen en deuren: NV Alu – Wets.

Zwart-wit interieur | Herva vanden Haute, the art of living

Gietvloer: Liquidfloors. Badkamer: Solar Concepts Energy.

Zwart en wit zetten de toon

Zowel binnen als buiten werd enkel gebruikgemaakt van de kleur wit met zwarte accenten. Dit zorgt voor een open gevoel, voor weerkaatsing van het binnenvallend licht en voor een rustgevend intimistische, bijna sacrale sfeer. De witte polyurethaan gietvloeren van Liquidfloors versterken het gevoel van uniformiteit doorheen de hele woning. Ook de traptreden alsook de vloer en de wanden van de badkamers en de inloopdouches werden op deze manier uitgevoerd. Dit zwart-wit interieur is strak, modern en minimalistisch.

Zwart-wit interieur | Herva vanden Haute, the art of living

Zwart-wit interieur | Herva vanden Haute, the art of living

Ruwbouw: Built Solution Bvba. Ramen en deuren: NV Alu – Wets.

Zwarte accenten

Zwarte accenten vinden we onder meer terug in de lange, smalle handgrepen van bepaalde maatwerk inbouw- kasten, in de trapleuning, in de tablet onder de gashaard en in de smalle zwarte profielen van de kleinere ramen. In de keuken werden de onderbouw van het eiland en de wand met ingebouwde toestellen uitgevoerd in Corian Fenix zwart, een materiaal dat ook elders in de woning veelvuldig werd toegepast. De witte maatwerkkasten werden uitgevoerd in gelakt hout. In de drie slaapkamers werden accentmuren aangebracht, bekleed met goud- en bronskleurig behang van Arte.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: German Bourgeat

_____
Wil je meer projecten zien van Hervé Vanden haute Archtitecten?