Ai&M Architecten, zwart wit interieur, modern, strak, villa, glaspartijen
Ai&M Architecten, zwart wit interieur, modern, strak, villa, glaspartijen
Ai&M Architecten, zwart wit interieur, modern, strak, villa, glaspartijen
previous arrow
next arrow
Slider

Villa met zwart wit interieur | Ai&M Architecten

De Leiestreek verleidt nog vele bouwheren met haar rust, groen, de vergezichten en de zwakke bochten. Architecte Charlotte Willaert van Ai&M ging voor het uiterste en realiseerde daar een ‘zwevende hemel’ met prachtig zwart wit interieur.

Villa BuSi is in meer dan één opzicht een opvallende verschijning in het landschap. De moderne woning bevindt zich op een driehoekig perceel en is perfect geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Tegelijkertijd vormt de woning een krachtig statement in een landschap dat grotendeels gedomineerd wordt door klassieke bouwstijlen.

Room with a view

Om ongehinderd van het uitzicht te kunnen genieten, ging de architecte op zoek naar creatieve oplossingen. Een zwevend volume met glaspartijen rondom fungeert als een verhoogde uitkijkpost met onbelemmerd zicht op de omgeving en het natuurgebied. De voorgevel suggereert op een grens wat zorgt voor privacy in de tuin.

Asymmetrische elegantie

De villa valt op door een elegante asymmetrisch opbouw met verschillende volumes. De zwevende, dominante bovenverdieping rust enkel op de lange tuinmuur en op een kortere dwarswand. Deze oplossing creëert een carport én zorgt voor beschutting voor de bewoners.

Minimalisme met praktisch insteek

Helemaal in lijn met de strakke buitenkant werden ook indeling en interieuraankleding minimalistisch gehouden. Met warme en soms vertederende accenten, uitgebeeld in een zwart wit interieur.

De voordeur werd discreet geïntroduceerd aan het einde van de lange tuinmuur. Achter de houten wand, links van de voordeur, bevindt zich een ruime berging. De inkomhal leidt naar een lichtrijke zitruimte waar een vrijstaande kastenwand, ambachtelijk uitgevoerd in warme materialen van Odilan, de haardcassette en TV bevat. Deze wand fungeert ook als scheidingswand van de eetruimte, die op haar beurt aansluit op een ruime, open keuken.

zwart wit interieur, Ai&M Architecten, villa, raampartijen, modern, strak, houtdetails

Als baksteen werd gekozen voor de Linea7 van Vande Moortel


“De zwevende, dominante bovenverdieping rust enkel op de lange tuimuur en op een kortere dwarswand”


Aansluiting met buiten

Verder bevinden zich op de gelijkvloers nog de badkamer met imposante vrijstaande badkuip en royale inloopdouche, de master bedroom en een ruime berging. Indrukwekkende glaspartijen en schuiframen rondom sluiten aan op de tuin en op de ruime gedeeltelijk overdekte terrassen met duurzame plankenvloer. Alle glaspartijen werden hoek-op-hoek uitgevoerd zonder storende profielen, voor een maximaal buitengevoel en een optimale lichtinval.

De beste verlichting

Voor de architecte is verlichting heel belangrijk. Bij deze woning zorgt dit bijvoorbeeld voor coherentie tussen keuken en zitruimte. The Running Magnet van Flos loopt als een rode draad door de leefruimtes en verbindt ze met elkaar. Met dit systeem kunnen diverse lichtbronnen gecombineerd worden, zoals LED lijnen, pendels en richtbare spotjes. Dit versterkt ook meteen de sfeer van het zwart wit interieur.

Dedeyne Construct was als algemeen aannemer verantwoordelijk voor het hele
bouwproces en realisatie van de villa. Het buitenschrijnwerk is van het Belgische merk Sapa.

Comfort en energie

De woning voldoet ruimschoots aan alle hedendaagse comfort- en energetische vereisen. Zo werden de glaspartijen gerealiseerd met driedubbel hoogrendementsglas, wordt de vloerverwarming aangestuurd door een warmtepomp en wordt een zuiver en gezond binnenklimaat gegarandeerd door het uitgekiende ventilatiesysteem.

Warm nest voor de kleinkinderen

De volume boven werd vooral geconcipieerd in functie van de kleinkinderen. Wanneer zij op bezoek komen beschikken ze over hun eigen stek. Met een lichtrijke zit/speelhoek, twee slaapkamers en een ruime badkamer met inloopdouche en apart toilet. De avontuurlijke vergezichten door de grote panoramische glaspartijen maken het geheel af.

Warm nest voor de kleinkinderen

De volume boven werd vooral geconcipieerd in functie van de kleinkinderen. Wanneer zij op bezoek komen beschikken ze over hun eigen stek. Met een lichtrijke zit/speelhoek, twee slaapkamers en een ruime badkamer met inloopdouche en apart toilet. De avontuurlijke vergezichten door de grote panoramische glaspartijen maken het geheel af.

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Ellen Claes
____

Meer projecten bekijken van Ai&M Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!