Zonwering


Artikelen

Meer over Zonwering

De fijnste huistemperaturen

De zomerperiode is aangebroken, je zit buiten in de tuin te genieten van de zon op je huid. Ondertussen staat de zon ook te branden op de ramen en voel je de temperatuur in huis stijgen. Het liefst loop je je huis in om even af te koelen, door zonweringen of een zonnescherm aan te schaffen kan je een verkoelde ruimte creëren in huis op de warme zomerdagen. Naast het praktische gedeelte staat het ook erg mooi in huis en tuin. Maak de tuin af door gezelligheid toe te voegen, dit kan bijvoorbeeld door het aanschaffen van tuinverlichting.

Je bent aan het genieten van vakantie in eigen land, bent heel de dag buiten geweest en komt thuis aan in een huis van 30 graden. Dat is wat minder fijn en kan voorkomen worden. Door het plaatsen van zonwering wordt de temperatuur op deze warme dagen aangenamer en kan je zowel binnen als buiten volop genieten. Buiten geniet je van de hitte en binnen kom je tot rust in een koele omgeving. Niet alleen een koelere omgeving, maar ook geen slapeloze nachten meer, geen oververhitte slaapkamer en geen felle zonnestralen, hoe ideaal is dat?!

Naast het afschermen van de zonnestralen en tegenhouden van hitte kan zonwering ook zorgen voor een schaduwplek. ’s Avonds buiten eten in de schaduw doe je door een terrasoverkapping met zonwering aan te schaffen. Nu kan je zelfs op de heetste momenten van de dag samen met familie en vrienden volop genieten van de tuin en het weer. Zonwering gaat erg lang mee en je investeert in jarenlang comfort.

Naast comfort zorgt zonwering ook zeker voor privacy, veiligheid en een lagere energierekening. Zonwering kan namelijk zorgen voor een temperatuurverschil van 5 tot 7 graden ten op zichtte van buiten. Door dit verschil in temperatuur hoeft de airconditioning niet meer volop te draaien, dit zal zeker verandering geven op de energierekening. Zonwering is niet alleen praktisch in de zomerperiode maar neemt ook zeker in de winter voordelen met zich mee. Sluit de zonwering ook in de koude winterdagen, dit zal er namelijk voor zorgen dat de warmte beter binnen blijft. Nu kan de verwarming ook weer lager worden gezet wat wederom scheelt op de energierekening. Het aanbod is erg groot en zonwering is voor zowel binnen als buiten te verkrijgen. Verschillende prijzen, materialen en soorten. Stel je eigen zonwering samen die aansluit bij jouw huis en geniet er jarenlang van.