Zonwering: van louvredak tot zonnedoek en van parasol met voet tot vrije overkapping

Outdoor Living

Goede zonwering is in de zomerdag een absolute must. Hoe lekker de zon ook kan zijn, uv-straling is ontzettend slecht voor de huid en lang in de zon zitten kan je een zonnesteek opleveren. Door af en toe de schaduw op te zoeken, houd je je lijf gezond. Uiteraard zijn er allerlei manieren om de zon te ontwijken. Zo kan je met een parasol met voet of zonnedoek op een budgetvriendelijke manier de zon mijden. Een ander voordeel hiervan is de mobiliteit. Als je op zoek bent naar grof geschut, moet je denken aan een elektrisch zonnescherm of vaste overkapping met louvredak. En als je het terras verder van het huis hebt liggen, is een vrijstaande overkapping écht de uitkomst. De oplossing is dus sterk afhankelijk van de mogelijkheden en wensen en daarom laten we meerdere opties hier voorbijkomen.

Parasol met voet, zonwering, The Art of Living
Slank, puur, modern: Cassita II van weinor
Parasol met voet, zonwering, The Art of Living
Borek Capri vrijhangende parasol, 400 cm: Borek parasols | outdoor furniture
Parasol met voet, zonwering, The Art of Living
TUUCI

Sublieme kwaliteit 

Als je gaat voor een schaduwdoek, moet je eens kijken bij de producten van Shadowz. Hun doeken zijn stormvast en hebben een unieke vorm, waardoor je een speels effect krijgt. Een elektrisch bedienbaar zonnescherm aan de gevel van je huis geeft je wat meer gebruiksgemak. Hiervoor kan je weinor benaderen; een grote naam op dit gebied. Ben je meer op zoek naar een parasol met voet, dan raden wij de parasols van Borek en TUUCI aan: zeer stevige parasols met een verfijnde afwerking. De kwaliteit van hun producten is subliem. Dus geen verkleurde doeken meer of scheuren in de stof. De constructies zijn ook enorm sterk, waardoor hun parasols prima tegen een (wind)stootje kunnen, of je nou een traditioneel model kiest met de voet in het midden of met de voet aan de zijkant met zweefeffect. 

Parasol met voet, zonwering, The Art of Living
Harol

Uiterste precisie 

De louvredaken zijn een enorme luxe als je een overkapping in de bouwtekening hebt opgenomen van je huis. Uiteraard zijn louvredaken ook te realiseren als overkapping die later bijgebouwd wordt. Een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is, is onder andere Livium. Het voordeel van louvredaken is dat je de zon met uiterste precisie kan reguleren, omdat de latten openen of sluiten met een afstandsbediening. Helemaal gesloten is de overkapping zelfs waterdicht! En mocht er geen plek aan het huis zijn, dan kan je ze ook inbouwen in een vrijstaande overkapping. 

 

Parasol met voet, zonwering, The Art of Living
Umbris

Editor: Media team

Datum: 01-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living