• SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw
  • Zavelheide 9
  • 2200 Herentals

Zolderinrichting met fantastische afwerking | SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw

Een zolderinrichting vraagt om creatief inzicht. De schuine wanden onder een dak beperken namelijk stevig de klassieke mogelijkheden en vragen om een andere benadering van de ruimte. In dit project in Gierle gingen ze van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw voor een centrale beleving die zowel praktisch als esthetisch hoge toppen scheert. De beleving is hierdoor erg intens: esthetiek en romantiek voeren de boventoon. De vakkundige afwerking verraadt nergens dat het hout er al eerder was dan de spierwitte muren. De landelijke sferen scoren hier hoge punten.

Centrale beleving

Deze prachtig gerenoveerde zolderruimte maakt deel uit van een totaalverbouwing. Onder het dak was binnen de plannen plaats voorzien voor een bureauruimte, slaapkamer en badkamer. Die combinatie onder een schuin dak plaatsen vroeg om een creatieve plaatsing van de praktische elementen in het midden van de ruimte. Langs beide kanten van de kamers ontstaat zo een gangpad. 

zolderinrichting, sd schrijnwerkerij, the art of living

Vrije ruimte

Door de veelgebruikte oppervlakte te centraliseren in hetmidden van de zolder, blijft de loopruimte volledig vrij. Zo is dit een perfect toegankelijk deel van het huis waar je niet bang moet zijn om je hoofd te stoten. De loze ruimte is dus bewust naar de zijkanten gedreven, zodat eigenlijk de praktische functie ruim baan heeft gekregen. 

Slim gebruik van lastige ruimte

De moeilijker toegankelijke delen onder het dak vulden ze opmet maatwerk opbergkasten. Die zijn zo in overvloed aanwezig om de vele functies van deze prachtige realisatie te dienen. Opvallend slim is dat enkele kasten géén achterwand kregen. Zo geven ze toegang tot de ruimte achter de rest van de kastenwand waardoor die nog gebruikt kan worden als extra opbergruimte. Bovendien zit in deze volledigeopbergmuurook de verwarming verwerkt.

 zolderinrichting, sd schrijnwerkerij, the art of living

 

Prachtige materiaalkeuzes

De gebruikte materialen in deze zolderkamers stralen pure luxe uit. Van het warme massieve eiken parket, over het losstaande bad, de wastafel uit blauwe hardsteen en de hoogkwalitatief eiken fineer kastfronten die gezandstraald en gebeitst werden. In combinatie met de indrukwekkende oude balkenstructuur kunnen we hier echt spreken van een parel van zolderinrichting! 

 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Tine Peeters – Aperture 8.6

____

____

Meer projecten van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw bekijken?