Zo richt je een Feng Shui slaapkamer

Je hebt er vast wel eens over gehoord of gelezen: Feng Shui. De betekenis? Bij deze eeuwenoude Chinese filosofie draait het allemaal om het optimaliseren van de energiestromen in een ruimte. Feng Shui betekent letterlijk “wind en water” en is gebaseerd op de balans tussen Yin en Yang. Door het inrichten van je slaapkamer volgens Feng Shui regels zorg je ervoor dat de energiestromen optimaal door je kamer stromen. Dit zou een positief effect moeten hebben op de balans en energie in je leven. Hoe? Slaapadviseur Jolein van Beter Bed vertelt het.

Feng Shui inrichten van je slaapkamer

Of het werkt weten we niet zeker. Maar we spenderen ruim 30% van ons leven in de slaapkamer, dus proberen kan geen kwaad. Bij het inrichten van een Feng Shui slaapkamer draait het dus allemaal om het creëren van een positieve energie in je kamer. Maar hoe doe je dat precies? De onderstaande tips helpen je op weg om je kamer volgens Feng Shui in te richten, zelfs zonder nieuwe spullen te kopen!

 1. Je bed plaatsen volgens Feng Shui

  Het herpositioneren van je bed, is een goed beginpunt om jouw slaapkamer Feng Shui te maken. Je bed in de juiste richting plaatsen zou essentieel zijn voor Feng Shui. Plaats je bed het liefst schuin tegenover de deur. Op die manier heb je zicht op de ingang van je slaapkamer waardoor je minder kwetsbaar bent als iemand onverwachts binnenkomt. Daarnaast word je op deze manier beter blootgesteld aan de positieve energie die de kamer binnen kan stromen. Het is wel belangrijk dat je het bed aan beide kanten kan instappen en niet tegen een muur aanzet. Daar moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben!

 2. Welke kleur gebruik je in je slaapkamer volgens Feng Shui?

  Een slaapkamer met felle kleuren? Leuk, maar niet heel erg Feng Shui. Kies daarom voor zachte, lichte en rustgevende kleuren in je slaapkamer. Gebruik bovendien minstens twee kleuren om ervoor te zorgen dat je kamer warm genoeg blijft. Voorbeelden van Feng Shui kleuren die je kan gebruiken zijn: lichtblauw, lichtgroen, lavendel of andere pasteltinten. Deze kleuren zijn uitnodigend voor een goede nachtrust.

 3. Een opgeruimde kamer is de basis van Feng Shui

  Je slaapkamer is om te rusten. Het laatste wat je wilt volgens deze filosofie, is wakker worden in een rommelige kamer. Reinheid is dus erg belangrijk binnen Feng Shui en zorgt voor een goede circulatie van energiestromen. Om de doorstroom verder te bevorderen is het belangrijk dat er geen spullen onder het bed staan en dat je geen stapels vuile kleding in de kamer laat rondslingeren. Eventjes opruimen voor een goed doel dus! Snel rust creëren in je kamer? Elke ochtend je bed opmaken is een goede, eerste stap.

 4. Een Feng Shui slaapkamer heeft geen apparatuur

  Regelmatig hoor je dat een schuin dak invloed kan hebben op de Feng Shui in je slaapkamer. Dat klinkt logisch, want het balanceren en stromen van energie heeft ook zeker te maken met de vormen en ruimte waarin deze zich bevindt. Ook met een schuin dak kun je jouw slaapkamer prima inrichten volgens de Feng Shui regels. Let in dat geval extra op symmetrie, evenwicht, stabiliteit en balans. Kies bijvoorbeeld stevige meubels die stabiliteit geven en zo de schuine lijnen compenseren.
  Meer slaapkamer inspiratie nodig? Naast Feng Shui, zijn er nog andere manieren om rust te brengen in je slaapkamer. Lees bijvoorbeeld onze tips voor het creëren van rust in je slaapkamer.