Zo geef je jouw woning een frisse uitstraling

Raak je uitgekeken op het huidige interieur in de verschillende ruimtes van je woning? Er zijn een aantal manieren om het interieur een frisse, nieuwe uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van DIY-projecten, waarmee je zelf accessoires of zelfs complete meubels fabriceert. Het opknappen van je woning hoeft op deze wijze helemaal niet duur te zijn! Heb je al eens gebruik gemaakt van epoxyhars? Dit middel wordt ook wel giethars genoemd en kent tal van verschillende toepassingen. Populair is onder meer het maken van een eigen eet- of bijzettafel. Zorg voor twee losse stukken hout, welke je middels epoxyhars aan elkaar vastmaakt. Er zijn verschillende webshops waar je epoxyhars kunt bestellen. Combineer het met kleurstoffen, om meubels te fabriceren die passen bij jouw smaak. 

Epoxyhars, interieur, woning

Vernieuwen van de vloeren in de verschillende kamers

Een alternatief voor het fabriceren van je eigen meubels middels epoxyhars is het renoveren van de vloer in huis. Vloeren hebben een grote impact op de uitstraling van een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hout of pvc met houtlook, wat kamers een warme look geeft. Modern oogt een kamer, waarin gekozen is voor het gebruik van een gietvloer. Dat laatste type vloer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het hangt samen met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid hiervan. Een gietvloer gaat lang mee door diens kras- en slijtvastheid. Daarbij is de vloer bestand tegen onder meer vocht. Ook een pvc-vloer is populair, om vergelijkbare redenen. Daarbij is een pvc-vloer goed te combineren met vloerverwarming. Na het aanbrengen van de vloerverwarming in ruimtes zal de vloer egaliseren noodzakelijk zijn. 

Voordelen van vloerverwarming in huis

Met vloerverwarming geniet je niet alleen van een groter wooncomfort; het is ook een duurzame verbetering van je woning. In die zin dat vloerverwarming ruimtes op zeer efficiënte wijze verwarmt. Je verbruikt hierdoor minder stroom, dan bij de keuze voor klassieke radiatoren in ruimtes. 

Aan de slag met de wanden van je woning

Vergelijkbaar met het effect wat vloeren hebben op de uitstraling van ruimtes, geldt dat ook wanden hier een grote impact op hebben. Voorzie de muren in huis van een nieuwe kleur verf, of behang ze. Het is belangrijk dat de gekozen kleur op wanden aansluit bij de vloer, de raamdecoratie en het interieur in verschillende ruimtes. Waar voorheen vaak voor een witte muur gekozen werd, voorziet men wanden in huis tegenwoordig steeds vaker van een vrolijke kleur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, diepe groene kleur op de wand. Het groen past perfect in zowel een modern, als een industrieel of landelijk ingerichte woning. Daarbij valt het groen te combineren met een botanische stijl. Zet een aantal grote kamerplanten tegen de groene wanden aan.