AR+ Architectuur
AR+ Architectuur
AR+ Architectuur
AR+ Architectuur
Daglicht | AR Architecten
Daglicht | AR Architecten
Daglicht | AR Architecten
Daglicht | AR Architecten
previous arrow
next arrow

Zee aan daglicht | AR+ Architectuur

Oriëntatie is van essentieel belang bij het ontwerpen van een huis. De bewoners van deze villa op het Oost-Vlaamse platteland hebben de klok rond optimaal nut van het daglicht. Bovendien is er vanuit elke ruimte, zelfs vanuit de badkamer en inpandige sauna, een prachtig zicht op de weidse omgeving. Sommige villa’s lijken in de omgeving gedropt; deze lijkt organisch vergroeid met de omgeving.

Daglicht | AR Architecten, the art of living

Afwerking kasten: Lakkerij Verdonk. Houten vloer: Z-Parket. Audio & Video: Di Monaco. Leverancier Metalfire haard: Goeyvaerts Haarden.

Daglicht | AR Architecten, the art of living

Schilder- en behangwerken, raamdecoratie: Mira-Zele Interieurinrichters.

Italiaanse liefde

De bewoners zijn verzot op Italië. Dat is te zien aan hun collectie Italiaanse wijnen en aan de accessoires in de keuken, die blijk geven van een voorkeur voor Italiaanse gerechten, maar eigenlijk past heel de opzet van de villa in een levenshouding waarin het ‘dolce far niente’ een belangrijke plaats heeft gekregen. De hoekschuiframen in de keuken geven toegang tot een ruim betegeld terras. De luifel is niet alleen bedoeld om de living te behoeden voor overmatig zonlicht, maar ook om onder alle weersomstandigheden buiten te kunnen eten en genieten.

Daglicht | AR Architecten, the art of living

Verwerker Solid Surface elementen Corian en Krion: Mobitim.

Levensloopbestendig

De stijl waarin de villa is opgetrokken is modernistisch, maar met veel warme tinten, zoals een gevel in witte baksteen. “De bewoners wilden een hedendaagse stijl, maar wel tijdloos en met gemoedelijke accenten. Het huis moest gezelligheid genereren en een echte warm thuis zijn,” zegt Jos Rosseels, zaakvoerder bij AR+ architectuur & interieurprojecten in Lokeren, die samen met het AR+ team de villa ontwierp en de bouw begeleidde. “Een andere eis was dat de woning levensloopbestendig moest worden.

Sauna in de badkamer: Delmi NV.

Daglicht | AR Architecten, the art of living

Doorlopen

Vanuit hun slaapkamer hebben de bewoners een panoramisch zicht op de tuin, maar dat hebben ze ook als ze plaatsnemen in hun sauna. Een glaspartij tussen badkamer en slaapkamer garandeert een prachtige doorkijk en veel daglicht. In de badkamer zijn bovendien elementen opgenomen die het strakke en minimalistische concept opzettelijk doorbreken, zoals natuursteen in de zijwand. Ook de overige ruimtes hebben dit open karakter dat de badkamer zo kenmerkt.

Terrasheaters: HEATSTRIP. Buitenschrijnwerk (Reynaers): Boven Yvo.

daglicht, ar architecten

daglicht, ar architecten

Vijver: Eenzwemvijver.be. Tuinarchitect: Patrick Verbruggen.

Geborgenheid en privacy

De keuken loopt over in de living, die weer uitloopt in een kamer die als kantoor wordt gebruikt, die met een schuifdeur afgesloten kan worden. Van overal is zicht op de tuin en elk van de bewoners kan altijd voelen dat de ander aanwezig is. Het AR+-team heeft gezorgd voor een zeer subtiel evenwicht tussen openheid, geborgenheid en privacy. Ook het binnenklimaat draagt daaraan bij. Vloerverwarming, aangedreven door een warmtepomp, zorgt voor een gelijkmatige temperatuur. Een gashaard tegen de zijwand creëert op winterse avonden extra warmte én sfeer.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jaro van Meerten
Fotografie tuin: Patrick Verbruggen

____
Wil je meer projecten zien AR+ Architectuur?