Dauby, jaren '30, deurbeslag

  • Dauby
  • Uilenbaan 86
  • B-2160 Wommelgem | Antwerpen

Woning met jaren ’30 deurbeslag | Dauby

Amerika in de jaren ’30 bracht ons niet enkel jazz en gin-fizz, ook architecturaal lieten ze nieuwe onderstromingen op de wereld los. Art-Deco was een van die bouw-en interieurstijlen die de grote metropolen naar hartelust invoerden, met New York op kop. Is jouw interieur strak landelijk, maar kan het een tikje Art-Deco best gebruiken? Op zoek naar nostalgische deurklinken die toch perfect in een modern woning passen? Dan is het Bauhaus-deurbeslag jouw ding! 

Inspiratie uit de jaren ‘30

Beïnvloed door de technologische vernieuwingen in een snel veranderende wereld ontstond ArtDeco als moderne (bouw)stijl uit een verzuchting naar functionaliteit. Non-traditionele materialen zoals chroom, aluminium en buisvormige of verchroomd staal werden gecombineerd met geometrische figuren, glimmende versieringen en strakke lijnen. De Art-Deco trend van tegenwoordig bouwt verder op deze stijl, al is de trend nu eerder minimalistisch.

Dauby, jaren '30, deurbeslag

Kubusvormig bijgebouw

Binnenhuisarchitecte Freya Franz uit Bad Abbach leidde dit project in Neder-Beieren en toont dat wanneer een gezin groeit, ook de woning gewoon mee kan groeien. Een privé huis breidde ze hieruit met 120×220 m² oppervlakte in een kubusvormig bijgebouw. Ook het bestaande gebouw werd gerenoveerd, opnieuw ingericht en tot in de puntjes verzorgd met grepen van Dauby. Dauby laat zich inspireren door momenten uit de geschiedenis waardoor ze traditionele ontwerpen vertalen naar moderniteit.

Dauby, jaren '30, deurbeslag

Bauhaus deurbeslag

Het Bauhaus deurbeslag geïnspireerd op de art-deco trend uit de jaren ‘30 maakt dan ook gebruik van sterke lijnen, rechthoekige vormen voor een strak design en eenvoud. Door deze te combineren met rustieke elementen krijg je een stijlvol, landelijk interieur dat rust brengt. Zo werd de vernieuwde stijl doorgetrokken in zowel het oude als het nieuwe gedeelte. De woning werd een harmonieus, klassevolle villa waarin gelééfd kan worden.

Dauby, jaren '30, deurbeslag

Door de strakke vormgeving kan deze deurklink in elk design worden geplaatst en zorgt deze in elk interieur voor een andere sfeer. Dat is een opmerkelijk gegeven, want niet alle deurgrepen kunnen zomaar overal geplaatst worden. De laatste jaren is er steeds meer een comeback van het Bauhaus design en we zien dan ook dat er steeds vaker oude designs in unieke moderne woningen worden verwerkt. Doordat deze deurklinken door professionele ontwerpers zijn ontworpen zorgt dit voor een luxe gevoel!

Meubelstukje

Dit meubelgreepje, uit de Pure collectie, is een landelijke greep in gietijzer, mooi en stijlvol in zijn eenvoud. Door de ambachtelijke wijze waarop ze vervaardigd worden, is elk meubelstukje uniek en origineel! De schoonheid van dit meubelgreepje uit de jaren ’30 woning komt geheel door de eenvoud waaruit dit ontworpen is.

Dauby, jaren '30, deurbeslag

 

Tekst: Dauby
Fotografie: Dauby
___

Dauby, Logo

Meer projecten bekijken van Dauby?