Slider4
Slider5
Slider6
previous arrow
next arrow

Woning en Bed&Breakfast in één | INZICHT architecten

Alle ruimten hebben uitzicht op de natuurpracht

Bij dit prachtige project is de invloed van water en natuur onmiskenbaar. INZICHT architecten heeft optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een woning aan de rand van het bos te bouwen. “We hebben de bomen in de achtertuin als grote kaarsen laten staan. Dat geeft de villa extra power. De villa is zodanig opgebouwd dat alle ruimten uitzicht hebben op de natuurpracht dat overal aanwezig is.”

De benedenverdieping van de sterke en solide villa is het privédomein van de huiseigenaar, kok van professie. De bovenverdieping van de villa doet dienst als Bed & Breakfast en is in feite een grote spectaculaire hotelkamer. De woning gebruikt een minimalistische vormentaal door de twee massieve volumes die op elkaar geplaatst werden. Beide elementen lijken los van elkaar te bestaan. Op die manier ontstaat er een spanningsveld.

Plafondlux is verantwoordelijk voor het spanplafond. De screens van Tende Fleurinck zijn zo goed weggewerkt in de architectuur dat ze nauwelijks zichtbaar zijn.

Onder de vloer ligt vloeichape van Gebroeders Maes bvba, wat onder andere zorgt voor een goede isolatie.

De keuken & designkasten zijn gerealiseerd door Vergalle Interieurs.


“De villa is zodanig opgebouwd dat alle ruimten uitzicht hebben op de natuurpracht dat overal aanwezig is”


Natuurlijke materialen
Ook het materiaalgebruik refereert naar de omliggende natuurlijke boselementen. De natuursteen geeft een sterk natuurlijk karakter aan het gebouw en de kamergrote glaspartijen brengen het bos als het ware naar binnen, zonder de privacy van de bewoners prijs te geven door het licht spiegelend effect aan de buitenzijde. Deze beglazing werd doorgetrokken tot aan de rand van de wanden waardoor er geen belemmeringen zijn. Je blokt als het ware de omgeving niet af.

Evenwicht
De woning is tot in de puntjes ontworpen en uitgewerkt. Ventilatie werd onzichtbaar weggewerkt in de kasten en langs het verlaagde plafond. INZICHT architecten maakt namelijk nooit gebruik van roosters en werkt alle storende elementen weg tot een minimalistisch geheel. Het is telkens weer zoeken naar een evenwichtige balans tussen esthetiek en functionaliteit. Alles is specifiek ontworpen; elk detail is een doordachte oplossing voor een probleem. INZICHT architecten brengt rust in het ontwerp zonder het absolute comfort van de bewoner uit het oog te verliezen.

Indrukwekkende natuurstenen gevelbekleding van Beltrami, geplaatst door Van Gucht Hubert. Het buitenschrijnwerk werd verzorgd door Aluminiumconstructies De Witte. De fabrikant hiervan is Schüco.

Tekst: webredactie
Fotografie: Hendrik Biegs, INZICHT architecten, Christophe Van Couteren & Toon Grobet

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: