landelijke villa, Frank Gruwez, the art of living

Wonen en werken in landelijke villa | Frank Gruwez

Op een schitterende plek, gelegen in de bekende driehoek van Antwerpen, Brussel en Gent, werd in 2019 een wonderschone landelijke villa met karakter gerealiseerd. De architectuur en het ontwerp van de binnen- en buitenindeling staan op naam van Architectenbureau Frank Gruwez. Het resultaat is een bijzonder sfeervolle landelijke villa met chique uitstraling die aan alle woon- en werkwensen van de opdrachtgevers voldoet.

landelijke villa, Frank Gruwez, the art of living

Verlichting: Lightpoint NV. Meubels: Pot & Berden Interieur.

Stalen binnendeuren: Fraam stalen ramen en deuren. SMEG fornuis: Joossens Sanitair.

landelijke villa, Frank Gruwez, the art of living

Natuursteen: Potier stone. Ontwerp en realisatie keuken: Vdesign.

 

Smaakvol

De buitenkant van de villa is indrukwekkend, ook de binnenzijde is met veel smaak en oog voor detail vormgegeven. Bijzonder is onder andere de sfeervolle hal, welke toegang biedt tot de privévertrekken. De hal is voorzien van een eiken wand met verticale planken en een karakteristieke vloer met prachtig contrasterende grijswaarden. Het creëren van mooie contrasten vormt een belangrijk kenmerk van de signature van Gruwez.

landelijke villa, Frank Gruwez, the art of living

Schilderwerk: Proreno. Parket, deuren, trappen en sluitwerk: D’hondt Interieur. Trapleuningen: Fenometaal.

 

Knipoog

Vanuit de gang is een lange zichtlijn gecreëerd naar een groot boograam. Hierdoor kan je vanuit de hal door de woning naar buiten kijken. Dit vormt een leuke verwijzing naar de koetshallen van vroeger, maar dan op een moderne wijze uitgewerkt. De ruimtes met zicht op de loods hebben een meer gesloten karakter gekregen, de leefruimtes juist een open uitstraling.

landelijke villa, Frank Gruwez, the art of living

E-Installatie: Dhome Systems.

landelijke villa, Frank Gruwez, the art of living

Badkamer: Joossens Sanitair. W-installatie en klimaatbeheersing: Hans van Goethem.

 

Comfortabel

Op de eerste verdieping van deze landelijke villa zijn de slaapvertrekken gesitueerd. De hoofdslaapkamer is daarbij voorzien van een prachtig aangeklede badkamer die van alle gemakken is voorzien. Als scheiding tussen de slaapkamer en de badkamer is er een luxe dressing gecreëerd, die de bewoners alle ruimte biedt om hun kleding op te bergen en om mooie stukken te tonen.

landelijke villa, Frank Gruwez, the art of living

Architect: Frank Gruwez. Rustieke bouwmaterialen: Vandemoortel. Aannemer; Bouwwerken Schockaert.

Stalen deuren en ramen poolhouse, balustrade: Fenometaal. Tuinarchitect: Dannythys.

 

Beschut genieten

De landelijke villa is voorzien van een prachtige tuin naar ontwerp van het architectenbureau. Hier genieten de opdrachtgevers van een zeer luxueus aangeklede ruimte met een sterk gevoel van privacy. Door de U-vorm van de woning heeft de buitenruimte een beschut karakter gekregen, zonder inkijk vanuit het werkgedeelte. Centraal hierin staat een royaal zwembad, een belangrijke wens van de opdrachtgevers.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer projecten zien van Architectenbureau Frank Gruwez?