Wonen en werken in een stijlvolle villa met voldoende daglicht

MAX8 Architecten

In deze presentatie maken we kennis met een wel heel bijzonder project. Toen de opdrachtgever, eigenaar van een lasbedrijf, deze unieke kavel vond aan de rand van een industriegebied en met uitzicht over een sfeervol kanaal, ontstond het idee om wonen en werken te combineren in één gebouw. Max8 architecten vertaalde dit in het ontwerp van een fantastisch pand dat perfect aansluit bij het industriële karakter van de omgeving en door de grote hoeveelheid daglicht een fijne ruimte biedt voor ultiem woon- en werkgenot.


Keuken

Daglicht, raampartijen, Max8 Architecten

Alle leveranciers van de keuken

Maatwerk keuken

Horemans
Daglicht, raampartijen, Max8 Architecten

Wonen en werken

Een van de grootste uitdagingen was de beperkte grootte van het perceel. Dit inspireerde max8 architecten om de riante productieruimte van het bedrijf ondergronds te situeren. Het kantoor kreeg een plek aan de rechterzijde op de verdieping. De linkerzijde van deze etage plus de begane grond vormen de woning, toegankelijk via een op bijna onzichtbare wijze gecreëerde entree die het gevoel van privacy versterkt. Om het kantoor en de productieruimte te bereiken, moet de opdrachtgever buitenom via een aparte ingang het pand betreden. Hierdoor zijn privé en werk gecombineerd en toch gescheiden gehouden.


Ontwerp

Daglicht, raampartijen, Max8 Architecten

Alle leveranciers van het ontwerp

Daglicht, raampartijen, Max8 Architecten

Ruimte voor daglicht

De driehoekige vorm van de kavel is overgenomen in het gebouw zelf en doet recht aan de wens van de opdrachtgever om een bijzonder pand te creëren. De metalen constructie, met onder meer stalen lamellen die zorgen voor filtering van het daglicht, refereert aan de activiteiten van het lasbedrijf. Het gebouw vormt daardoor een perfect zakelijk visitekaartje! Om het gebouw extra cachet te geven, is het metaal gecombineerd met onderhoudsvrij, donkergebeitst cederhout. Kenmerkend zijn ook de vele plafondhoge raampartijen, die het pand van een landmark allure voorzien. Op de verdieping waar een deel van de woning gelegen is, genieten de opdrachtgevers hierdoor van voldoende daglicht en een panoramisch uitzicht over de omgeving, die zich als een levend schilderij aan hen presenteert.


Leefruimtes

Daglicht, raampartijen, Max8 Architecten

Domotica

Easing

Heerlijke leefruimte

Het woongedeelte heeft een open plattegrond met ruimtes die op natuurlijke wijze in elkaar overvloeien en roept een luxe loftgevoel op. Door de rustige, warme aankleding is er genoeg ruimte overgelaten voor het schitterende, steeds veranderende uitzicht als belangrijkste decorstuk. Naast een fraaie mainsuite is de woning voorzien van een riante gastensuite op de begane grond met privéterras. Voor de aankleding van de tuin vormde het waterrijke landschap een belangrijke inspiratiebron. Zo loopt de gecreëerde waterpartij als een groene oase om het gebouw heen, wat het bijzondere totaalbeeld nog unieker maakt!

Editor: Celine Jacobs

Datum: 28-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Yannick Milpas