Witte villa | Sopie De Bel, the art of living

Witte villa van een interieurarchitecte | Sophie De Bel

Sophie De Bel uit het West-Vlaamse Anzegem kwam eerder reeds aan bod in dit magazine als vaste interieurarchitecte van het bouwbedrijf Mi Casa. Bij het bekijken van die mooie realisaties rees bij ons de vraag hoe haar eigen interieur er wel kon uitzien. We werden verrast op een rondleiding in haar witte villa en laten u graag van dit bezoek meegenieten.

Volledig maatwerk: Mi Casa. Interieurarchitect: Sophie De Bel Interior Design. Keramische tegels: Tegelbedrijf Devos. Maatwerk keuken: Mi Casa.

 

Sfeervolle verwelkoming

Achter de houten voordeur in boogvorm van de witte villa bevindt zich de inkom. Deze is voorzien van een warme parketvloer en bevat, naast het vestiairegedeelte, ook het gastentoilet met gerecupereerde lavabo. Aansluitend treffen we de traphal aan met een eiken trap en een gecementeerde trapleuning met afgeronde bovenkant. Aan de hoge, witte muur prijkt een imposante Kudu. Een dubbele houten gerecupereerde deur leidt van de inkom naar het salon en het keukengedeelte met geïntegreerde eetplek.

Witte villa | Sopie De Bel, the art of living

Uitzicht op een landschap

Een groot panoramisch raam in de keuken kadert het achterliggende landschap als een schilderij en trekt de blikken naar een idyllisch kerkje in de verte. Het eiland en het kookgedeelte zijn voorzien van een keramisch werkblad in natuur-steenlook. Op de keukenvloer liggen keramische tegels. Hoge kastenwanden met fronten in eikfineer zorgen voor opbergruimte en bevatten de inbouwtoestellen.
In de geïntegreerde eetplaats staat een grote ovalen tafel in donker hout. De verlichting bestaat uit een mix van in- en opbouwspotjes in zwarte armaturen. Transparante gordijnen dragen extra bij tot de gezellige sfeer van het geheel.

Keramische tegels: Tegelbedrijf Devos.

 

Boomvormige doorgang

Via een boogvormige doorgang komen we in het salon. Op de vloer een eiken parket in visgraatmotief, deels bedekt met een sisal tapijt. In het salon staat het sociale gebeuren voorop, gezellig keuvelen en genieten van het gezelschap of van het indrukwekkende uitzicht. Een schuifdeur geeft toegang tot een speciaal hiertoe voorziene ruimte. In deze tv-kamer werd gewerkt met een gezellige stoffen zitbank in Engels groen, geflankeerd door twee tafeltjes met blad in boomstamschijven. Ook de muren werden in dezelfde groene kleur uitgewerkt. De tv zelf zit verborgen in een wandkast met kleinhouten verdelingen.

Marmer en marmermozaiek: Tegelbedrijf Devos.

 

Ruime nachthal

De verdieping omvat een ruime nachthal met zithoek, een mastersuite met badkamer en dressing, twee kinderkamers met gedeelde badkamer en een logeerkamer. De dressing werd gerealiseerd in donker hout. In de natte ruimtes werd gewerkt met neu-trale, witte maatmeubelen in combinatie met marmermozaiek. Vanuit de masterslaap-kamer van de witte villa kijkt een boograam uit op een kerkje in de verte. Verder is de woning volledig onderkelderd. Hier bevinden zich de technische ruimtes, een speelkamer en een mancave.

Witte villa | Sopie De Bel, the art of living

Buitenschrijnwerk: L.A. Ramen Lanssens.

Witte villa | Sopie De Bel, the art of living

Buitenschrijnwerk: L.A. Ramen Lanssens.

 

Landelijke kader

De witte villa is gelegen aan de voet van de Vlaamse Ardennen en past perfect in het landelijke kader. Hoewel het een nieuwbouw betreft, lijkt de woning met klassieke inslag al tientallen jaren deel uit te maken van de rurale omgeving. De hoog opgemetselde schoorsteen zorgt voor een Angelsaksische toets. De ruime terrassen achteraan werden aangelegd in Blauwe Hardsteenklinkers en bieden een oninneembaar zicht op het zachtglooiende, ongerepte landschap dat in de verte gedomineerd wordt door de Kwaremont en de Paterberg.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Hanne Joosen

___
Wil je meer zien van Sophie de Bel Interior Design?