Witte villa, P2 Architecten, Moderne villa, Modern Interieur, Moderne tuin, Zwembad, Buitenmeubilair, Woonkamer, Living, Eetkamer, Uitzicht, Raampartijen

Witte villa met zwembad | P²_Architecten 

Tijdloos, modern ontwerp à la carte

Architect Philippe Duflo van P2_Architecten uit Gooik ontwierp in de Vlaamse Ardennen een moderne witte villa met zwembad. Wie voor de woning staat, ziet meteen dat het om een technisch hoogstandje gaat. De witte villa bestaat uit twee op elkaar geplaatste volumes waarbij het bovenste langs één zijde zo ver oversteekt dat het lijkt alsof het zweeft.

“Via via zijn we bij Philippe terechtgekomen en vanaf de eerste ontmoeting wisten we: deze architect begrijpt ons!”, vertellen de bewoners. Ze hadden zelf enkele duidelijke ideeën over hoe hun woning eruit moest zien. Ze wilden een strakke, moderne, witte villa met veel licht, veel ramen, veel opbergruimte en een groot overdekt terras.

Keuken op maat

Achter de voordeur leidt een trap meteen naar het gelijkvloers met de woonkamer, de keuken, een polyvalente ruimte en een strijk- en wasruimte. In het midden van het gelijkvloers staat een groot volume waar de bewoners rond kunnen lopen en dat verschillende functies heeft: zowel de vestiaire, het toilet als de keukenkasten zijn erin weggewerkt. Het volume werkt ook als afscheiding tussen de hal en de keuken.

De witte keuken werd op maat gemaakt door Interieurbouw Deneef, net als de maatwerk kasten. Het meubilair werd op maat gemaakt door Interieurbouw Deneef. De hoofdaannemer was Hemerijckx P&A Algemene Bouwonderneming BVBA.

Kookeiland met ontbijttafel

In de volledig witte keuken domineert een groot kookeiland met ontbijttafel. De keuken is volledig uitgerust om het comfort van de bewoners te maximaliseren. Het keukenblok met inbouwinductievuur bestaat uit kunstcomposiet en is hittebestendig en onderhoudsvriendelijk.

Witte villa, P2 Architecten, Moderne villa, Modern Interieur, Moderne tuin, Zwembad, Buitenmeubilair, Woonkamer, Living, Eetkamer, Uitzicht, Raampartijen

De rolgordijnen werden geleverd door Tende Fleurinck. Met het meubilair van Meubili is het heerlijk chillen of zonnen aan het zwembad.


“Het zicht op het zwembad en de tuin is de blikvanger van de woonkamer”


Maatwerk inbouwkast

In de woonkamer is de audio-installatie mooi weggewerkt in een inbouwkast, net als de tv die verstopt zit achter een groot schuifpaneel. In de winter zorgt de grote gashaard voor extra gezelligheid, maar eigenlijk is het zicht op het zwembad en de tuin de blikvanger van de woonkamer.

Gelijkvloers wonen

Op het gelijkvloers is er nog een polyvalente ruimte die nu dienst doet als bureau- en speelkamer, maar die later omgebouwd kan worden tot een extra slaapkamer. Ernaast ligt een berging annex wasplaats die later een badkamer kan worden. Zo kunnen de bewoners op één verdieping blijven wonen, mocht dat later nodig blijken te zijn.

Witte villa, P2 Architecten, Moderne villa, Modern Interieur, Moderne tuin, Zwembad, Buitenmeubilair, Woonkamer, Living, Eetkamer, Uitzicht, Raampartijen

De woning bevat meerdere badkamers, waaronder deze master badkamer met dubbele wasbak, ligbad en inloopdouche.

Lavabomeubel in porselein

De eerste verdieping bestaat uit een centrale gang waarop alle kamers uitkomen. Boven is er een apart toilet, een badkamer, inloopdressing en drie slaapkamers. De badkamer heeft een dubbel lavabomeubel in porselein met speciale waskommen met een afvoergleuf. In het meubel zit een linnenkoker weggewerkt, zodat de was rechtstreeks in de waskamer terechtkomt.

Onzichtbare deuren

Omdat de bewoners een moderne woning wilden, hield Philippe het ontwerp zo strak mogelijk. De villa kreeg een witte gevelbepleistering in crepi en ook het binnen- en buitenschrijnwerk is wit. De vensters zitten in de crepi weggewerkt, zodat de raamkozijnen zo min mogelijk zichtbaar zijn. De sokkel van de woning werd aan de voorkant bekleed met aluminium waarin zowel de dubbele garagepoort als de voordeur onzichtbaar weggewerkt zitten.

Detha Doors leverde de vlakwandige Xinnix deursystemen met verborgen scharnieren, magneetsluitingen en dichtingsrubbers. Van der Biest Elektriciteitswerken zorgde voor de verlichting, maar installeerde daarnaast ook de e- en w-installatie, de domotica en het beeld en geluid.

Witte villa

Het niveauverschil tussen de straat- en tuinzijde zorgt ervoor dat de woning volledig onderkelderd is. In de kelderverdieping bevindt zich de garage met plaats voor twee wagens, de technische ruimte, een bergruimte en een grote sportruimte met een douche. Om voldoende daglicht in de kelder binnen te laten, voorzag de architect een Engelse koer.

Witte villa, P2 Architecten, Moderne villa, Modern Interieur, Moderne tuin, Zwembad, Buitenmeubilair, Woonkamer, Living, Eetkamer, Uitzicht, Raampartijen

Blindelings vertrouwen

De bewoners zijn zeer tevreden over Philippes werk, vertellen ze. “We hadden geen ervaring in de bouw, maar dankzij Philippe stonden we er toch niet alleen voor. We konden hem blindelings vertrouwen.”

 

Tekst: Bo Bogaert
Fotografie: Pieter Clicteur

____

Meer projecten zien van P_2 Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!