Witte villa, Group Ceyssens, The Art of Living

  • Group Ceyssens
  • Industrieterrein De Schacht
  • Mijnwerkerslaan 35
  • 3550 Heusden-Zolder, België

Witte villa met gigantische raampartijen | Group Ceyssens

Glas creëert transparantie, licht en een ruimtelijk gevoel in jouw woning of gebouw en geeft je een gevoel van openheid. Tegenwoordig gaat er veel meer aandacht naar het licht in de architectuur; het is een bepalende factor waar rekening mee gehouden moet worden. Want licht bepaalt in sterke mate onze gemoedstoestand. Bij Group Ceyssens streven ze naar profielloze toepassingen waardoor ze het maximale aan licht van buitenaf naar binnen brengen in het comfort van je woning. Een exclusief project dat recentelijk van hen is opgeleverd is deze witte villa met gigantische raampartijen. Grenzen tussen binnen en buiten vervagen hier middels verdwijnende ramen.

Fenomenaal uitzicht

In de Golfe de Saint-Tropez tref je een uniek concept met een uitzicht alleen weggelegd voor die ene procent van de bevolking. In het ontwerp van deze drielaagse villa is veel glas verwerkt en om dit fantastische uitzicht volledig tot zijn recht te laten komen, is de beste glasexpert ingevlogen om deze klus te klaren. Deze constructie van deze villa is gebaseerd op beton en metselwerk. De buitengevelisolatie is afgewerkt met glad pleisterwerk, zodat je die vibes krijgt van een zomerhuis. De minimalistische aluminium raamprofielen zijn perfect weggewerkt, maar hebben tevens een superisolerende werking. Dat kan je hier goed gebruiken, want de zon warmt de ruimtes enorm op binnen een korte tijd. De ramen hebben als het ware zonwering in zich, omdat ze nauwelijks warmte doorlaten.

Vervaging grens binnen-buiten

In deze witte villa vervaagt de grens tussen binnen en buiten met de verdwijnende ramen. Als je dit kan, moet je wel van goeden huize komen. Group Ceyssens is al meer dan 55 jaar toonaangevend in de glasindustrie. Het groeide van een eenmanszaak in 1965 uit tot een bloeiend onafhankelijk familiebedrijf met 150 hoogopgeleide medewerkers dat actief is ver buiten Europa. Ondanks die sterke groei blijft het bedrijf flexibel inspelen op de wensen van particulieren en professionele klanten. Kwaliteitswerk en een naadloze totaalservice staan daarbij steeds centraal.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Group Ceyssens

____

___

Meer projecten bekijken van Group Ceyssens?