Witte moderne keuken, Vlassak architects. the art of living

Witte moderne keuken | Vlassak architects

The Art of Living gaat regelmatig langs bij inspirerende woningen. Zo ook bij deze villa met witte moderne keuken. Gevestigd in Antwerpen. Omringt door een landelijke omgeving voelen de bewoners zich de koning te rijk. Een oase aan rust, een onbeschrijfelijk gevoel van vrijheid.

Witte moderne keuken

In het huis wordt er veel aandacht besteed aan de sociale relatie van de bezoekers. De ruimtes moeten gezellig en uitnodigend zijn. Een van deze ontmoetingsplekken is de luxe keuken. Een dynamische en witte moderne keuken die een warm en intiem gevoel achterlaat. Het kookeiland staat in het midden van de ruimte wat ervoor zorgt dat het blok zich in het gezichtsveld van de bewoners bevind. In het begin van het keukenblok is een sfeervolle haard ingebouwd, waardoor het intieme en warme gevoel optimaal wordt getriggerd.

Witte moderne keuken, Vlassak architects. the art of living

Wow-gevoel

Bij binnenkomst wordt je meteen overdondert door het wow-gevoel. De ruimtelijkheid die deze woning biedt, is ronduit verbazingwekkend. Er wordt een verfijnde combinatie gemaakt tussen glazen ramen en puien. Deze zorgen voor voldoende natuurlijk lichtinval. Plafonds in de woning zijn hoger dan normaal. Deze extra hoogte versterkt het ruimtelijke gevoel. De transparantie wordt benadrukt door het plaatsen van grote taatsdeuren. Op deze manier worden de ruimtes op een stijlvolle manier van elkaar gescheiden.

Witte moderne keuken, Vlassak architects. the art of living

Roomdivider

Ook de living heeft een exclusieve doorkijk haard. Deze zit verwerkt in de roomdivider die de eethoek van de woonkamer separeert. Verder legt de roomdivider, die van vloer tot aan het plafond loopt, de nadruk op het hoge plafond en de ruimtelijkheid. De woning heeft een eigentijdse, supermodern interieur. Er is gebruik gemaakt van een lichtkleurenpalet dat consequent gebruikt is. Primaire kleuren zoals licht hout, licht grijs en wit verzorgen de basis van het interieur. De zwarte elementen geven een stoer effect aan het geheel.

Witte moderne keuken, Vlassak architects. the art of living

Dank aan Vlassak architects

Dankzij architect Pieter Vlassak en zijn hoog ambachtelijk vakmanschap is er een droomwoning gerealiseerd. Dit huis zorgt voor een positieve meerwaarde in het leven van de bewoners. Niet elke villa biedt zoveel mogelijkheden tot quality time. De bewoners omschrijven de stijl in hun vrijstaande woning als ‘modern classics met een chique finishing touch’. Innovatief in vorm en techniek. Het complete plaatje dus.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Niek Totté

___

Wil je het hele project zien?