witte keuken, steven de jaeghere, moderne architectuur

Imposante witte keuken | Architectuuratelier De Jaeghere

In Oost-Vlaanderen bevindt zich deze strakke, moderne en lichtrijke nieuwbouwwoning. Ze breekt resoluut met de traditionele, vaak inspiratieloze vormentaal van de plaatselijke lintbebouwing. Architect Steven De Jaeghere slaagde erin om met dit project het heden met het verleden te verbinden. De woning vormt immers een moderne interpretatie van de vroegere bel-etage woningen en de meer statige herenrijwoningen, compleet met erker, overdekte portiek en imposant trappenhuis. De royale witte keuken is erg indrukwekkend en zonder meer de favoriete plek geworden van de bewoners. Kijk en bewonder…

witte keuken, steven de jaeghere, moderne architectuur

Architectuuratelier De Jaeghere verzorgde het ontwerp voor deze stijlvolle woning.

Uitgesproken karakter

Het kijkgenot begint reeds bij de eerste aanblik van de voorgevel. Het gelijkvloers heeft een eerder gesloten karakter. De garagepoort is onzichtbaar verwerkt in een lattenwerk van antraciet ingekleurd cederhout en lijkt één geheel te vormen met de donkere voordeur. Boven is dit helemaal anders. Een monumentale erker van glas in een donker smeedijzeren frame springt als het ware de woning uit en trekt overvloedig licht naar binnen. In het zadeldak erboven is een uitsnijding voorzien die plaats biedt aan het inpandig terras bij de master bedroom.

witte keuken, steven de jaeghere, moderne architectuur

De dubbelzijdige, gladde, betonnen trap werd ontworpen en gerealiseerd door Betesco.

Indrukwekkende trappenhal

Bij het betreden van de woning valt meteen de betonnen trap met glazen balustrade op. Het overheersende effect is sterk minimalistisch en zowel asymmetrisch als geometrisch. Het trappenhuis is open tot helemaal boven en zorgt voor een bijna duizelingwekkend opwaarts zicht. De hal geeft verbinding met de garage en achter een andere deur bevindt zich een ruim gastenverblijf met royale badkamer en een aanpalende ruimte die ook als bureel kan gebruikt worden.

witte keuken, steven de jaeghere, moderne architectuur

Maertens Decor heeft de woning voorzien van het binnen- en buitenschilderwerk.

witte keuken, steven de jaeghere, moderne architectuur

Het parket en het houten tafelblad zijn geleverd door Capelle Marnix.

witte keuken, steven de jaeghere, moderne architectuur

Decoglas zorgde voor deze stijlvolle glazen deur met pivot-systeem.

Strakke doorzonwoning

De bouwheren woonden vroeger iets verderop in de straat, in een woning in fermettestijl. Beiden hadden er een lange en drukke carrière op zitten. Hij als ingenieur bij Bekaert, zij als hoofdverantwoordelijke melkophaling bij Friesland-Campina. Ze achtten de tijd aangebroken om strakker en compacter te gaan wonen, in een huis zonder tuin, met veel licht, veel comfort en weinig onderhoud. Vandaar dat ze hebben gekozen voor een strakke, witte keuken met het minimale aan aankleding.

De lift is afkomstig van Verolift.

witte keuken, steven de jaeghere, moderne architectuur

Gordijnen de Coninck heeft de woning voorzien van kwalitatieve raamdecoratie.

Verticaal werken

Op het gelijkvloers bevindt zich een ruime garage, een imposante en lichtrijke hal met monumentale betonnen trap en een dieper gelegen gastenverblijf met toegang tot een kleine binnentuin. De leefruimte bevindt zich op de eerste verdieping, het slaapvertrek op de tweede verdieping en een bureau annex schildersatelier van de bouwheer is gesitueerd onder de nok. Het intelligente ruimtegebruik heeft ertoe geleid dat deze woning van 170 m2 naar 364 m2 bewoonbare oppervlakte is gegaan.

witte keuken, steven de jaeghere, moderne architectuur

De dakbedekking, sanitaire installatie & HVAC werden gerealiseerd door Van Severen NV.

De badkamer is voorzien van een witte gietvloer van Liquidfloors. Ook de wanden en de douche zijn ermee bekleed. VOLA Nederland verzorgde de wastafelkranen voor deze badkamer.

witte keuken, steven de jaeghere, moderne architectuur

Deze bijzondere kraan van Gessi biedt de badkamer een luxe uitstraling.

Indeling woning

Via een pivoterende glazen deur in dark-grey uitvoering krijgt men toegang tot de leefruimte. Het salon is aan de straatkant gesitueerd en kan visueel van de straat afgescheiden worden met verticale lamellen. Via de trap of de lift bereiken we het slaapgedeelte op de tweede verdieping, van de nachthal afgesloten met een pivoterende glazen deur in dark-grey uitvoering. Reeds vanuit de nachthal krijgen we een zicht op het houten terras dat aansluit op de master bedroom. Naast de grote slaapkamer werd een dressing voorzien. Het schuifraam in de master bedroom geeft toegang tot het inpandig terras.

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Jaro van Meerten

___
Wil je meer projecten zien van Steven De Jaeghere?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!