witte keuken, culimaat, The Art of Living

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Witte keuken als pronkstuk | Culimaat 

Toen de bewoners van deze villa de kavel kochten, wisten ze meteen wat ze wilden: veel privacy, uitzicht op de tuin, lange zichtassen, veel licht en natuurlijke materialen. Maar één wens stond helemaal bovenaan: een rieten kap. Via die rieten kap kwamen ze terecht bij architect Paul Segers. Ze hadden namelijk een woning gezien van zijn hand die als uitgangspunt diende. Om de privacy van de bewoners te waarborgen, werd de voorgevel relatief gesloten gehouden. Enorme ramen bieden uitzicht op de achtertuin en laten een overvloed aan licht binnen. Vooral de witte keuken van Culimaat ontvangt veel licht en weet dit licht de ruimte in te weerkaatsen.  

Kookeiland 

De witte keuken bevindt zich aan de zijkant van de woning. Deze is zo geplaatst, dat ze helemaal bij de woning werd betrokken. Sta ja aan het aanrecht, dan kijk je via het glazen hoekraam naar de oprit en kun je precies zien wie er naar de voordeur toeloopt. Sta je te koken aan het kookeiland, dan kijk je uit op tuin en eettafel en kun je dus goed contact houden met je gasten. Paul: “Boven het corian kookeiland bevindt zich een verlaging met verlichting, Hierin is de afzuiging onzichtbaar weggewerkt. Dit deel markeert het kookeiland, zodat duidelijk is welke functie ieder gedeelte van de ruimte heeft.” 

witte keuken, culimaat, The Art of Living

Veel licht 

De bewoners wilden graag een modern huis met veel licht. Vandaar dat de muren van de witte keuken witgestuct zijn en er overal een grijze gietvloer ligt. Warmte werd verkregen met het donkere hout en de keukenkasten die met leer zijn bekleed. De grote ramen aan de achterzijde worden bijgestaan door dakramen boven de vide. Aan licht geen gebrek. Dit is met name te merken aan de centrale eettafel, van waaruit je de hele ruimte kunt overzien. 

Meer over Culimaat 

Culimaat is dé specialist als het aankomt op high end kitchens. Twan en Davy Swanenberg, de directie van het Berlicumse bedrijf geloven in de mogelijkheden van materialen. Alles is mogelijk en niets is onmogelijk. Dat is de visie die de twee broers nastreven. Daarom experimenteert het team vaak met materialen zoals hout, staal, titanium, koper, marmer, leer, carbon en glas. Ook Solid Surface, een volgens vele onmogelijk materiaal, hebben de heren naar hun hand gezet. 

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie:  Kiki de Bilde

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?