Culimaat | design keuken, the art of living

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Witte designkeuken | Culimaat

Dit appartement is een woning waarin maatgeving, verhoudingen en materialisatie consequent zijn doorgevoerd. Hierdoor is er een harmonieus en rustig geheel ontstaan. Alles klopt. De woning straalt warmte, rust, luxe en eenheid uit. De kers op de taart: de witte designkeuken gerealiseerd door Culimaat.

U-keuken

Er is gekozen om U-keuken van Corian te plaatsen. De spoelbak in het keukeneiland is van Artinox. Deze spoelbakken hebben een hoge krasvrijheid. Hier zit een speciaal schuifsysteem in, waarbij je de snijplank over het vergiet kunt plaatsen. Het voordeel van Corian is dat de lijm dezelfde kleur heeft als het materiaal. Wanneer je elementen aan elkaar verlijmt, krijg je een mooie eenheid zonder naden. Dit resulteert in een bijzondere strakke afwerking. De lichte keuken staat in een mooi contrast met de donkere, warme kleuren die gebruikt zijn in de woonkamer.

Culimaat | design keuken, the art of living

Roomdivider op maat

Niet alleen de designkeuken is door Culimaat gerealiseerd. Ook de kast en de roomdivider is door Culimaat gemaakt. De bewoners hadden een ruwe schets gemaakt welke in samenspraak met Culimaat verder is verfijnd. De kast in de keuken en de roomdivider zijn gemaakt van donker edelfineer. Doordat de vlamtekening van het hout behouden blijft, lijkt het op massief hout. De ombouw van de kast is iets naar voren geplaatst. Het is een mooi subtiel detail omdat de greeplijsten verdiept zijn aangebracht. Door de stellingkast in de roomdivider is gerealiseerd, is er een mooie doorkijk naar de woonkamer gecreëerd. De marmeren voet van de roomdivider is hetzelfde als de binnenkant van de nis in de keuken. Het is een handige plek om koffieapparatuur en bijvoorbeeld en sapcentrifuge op te zetten. Daardoor blijft het aanrecht netjes opgeruimd.

 

Tekst: Redactie The Art of Living Online
Fotografie: Culimaat

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?