Slider1
Slider2
Slider3
previous arrow
next arrow

Witte blikvanger

Het voelt in de villa als vakantie aan zee

The Art of Living gaat langs bij een spectaculaire woning in West-Vlaanderen. De stralend witte blikvanger roept een Côte d’Azur vakantiegevoel op, mede door de omringende waterpartijen. De verklaring voor deze opzet is simpel: de opdrachtgever is iemand die veel op zee vertoeft en een sterke binding met water heeft. Dat moest ook privé tot uiting komen. De toekomstbestendige villa is gerealiseerd door INZICHT architecten uit Sint-Niklaas.

Als we de woning naderen, gaat de toegangspoort automatisch open, dankzij Dierickx automatisatie BVBA. De villa is werkelijk oogverblindend. De duinplanten wuiven ons toe en het water rondom de woning fonkelt door het zonlicht wat erop schijnt. Het water bepaalt alom de sfeer. Zo reflecteert het omringende water als een zee op het plafond van de woning. Daardoor voelt het in de villa welhaast als vakantie aan zee. INZICHT architecten heeft het tuinontwerp gemaakt en Tuinwerken Jaspers heeft vervolgens gezorgd voor de groenaanleg. Een fijne samenwerking met een nog mooier resultaat. Het comfortabele buitenmeubilair van Meubelen Verberckmoes versterkt het vakantiegevoel nog meer.

De prachtige keuken en maatkasten zijn gemaakt door Interioo uit Beveren.

Overal zicht op de tuin
Ook in de villa zelf heeft INZICHT architecten op fantastische wijze invulling gegeven aan de passie van de bewoner. Mede door de grote ramen, waardoor er vanuit bijna elke ruimte zicht is op de tuin en het water. Ook vanuit de keuken, waardoor het haast lijkt alsof je buiten aan het koken bent. Interioo uit Beveren maakte de prachtige, strakke maatwerk keuken. Ook de kasten in bijvoorbeeld de slaapkamer/badkamer en het tv-meubel zijn op maat gemaakt door het bedrijf.

De master bedroom en badkamer zijn samengevoegd. In de ruimte staat een schitterend losstaand bad van Hoesch Design. VOLA leverde de kranen. Ook vanuit het bed is er zicht op de tuin, waardoor het elke ochtend heerlijk wakker worden is.

VOLA leverde de kranen in de badkamer.


“Als het gaat om wensen en beleving van de bewoners kennen we geen beperkingen”


Het initiële tuinontwerp werd door INZICHT architecten verzorgd. Tuinwerken Jaspers realiseerde vervolgens de groenaanleg. Meubelen Verberckmoes leverde het buitenmeubilair.

Milieubewust
Zelfs aan het milieu heeft INZICHT architecten gedacht tijdens het realiseren van deze woning. Zo liggen er zonnepanelen van AEV Vermeulen op het dak en besparen de bewoners energie dankzij een warmtepomp.

“Ruimtebeleving, licht en duurzaamheid vormen bij onze ontwerpen altijd de eerste stap. Direct daarna gevolgd door de verbinding met de natuur”, zet architect Luc Van Leuvenhage uiteen. “Als het gaat om wensen en beleving van de bewoners kennen we geen beperkingen.”

Tekst: Ton Reijnaerts
Fotografie: Hendrik Biegs, INZICHT architectuur, Christophe Van Couteren & Toon Grobet

___

Deze bedrijven werkten mee aan dit project: