Wit interieur, LOFT4C, the art of living

Wit interieur | LOFT4C

Van twee appartementen één maken is een hele klus, want je hebt alles dubbel, zelfs een dubbele entree. Interieurarchitect Filip Deslee ging de uitdaging aan en realiseerde een woning die in de beleving een volmaakte eenheid werd, met een wit interieur en een uniek uitzicht over de stad.

Wit interieur, LOFT4C, the art of living

Kleuren en zichtlijnen

Tien jaar geleden kocht de eigenaar één appartement en toen enkele jaren later dat ernaast vrijkwam, kocht hij ook het tweede. Hij was op zoek naar meer ruimte en het oorspronkelijk appartement beviel heel goed qua ligging. Dus waarom niet de woonruimte eenvoudigweg uitbreiden? Alleen had de woning toen wel twee entrees, twee keukens en twee badkamers. Wat overbodig was, moest verdwijnen. Eén inkom werd weggewerkt achter een deurpaneel. Daarnaast werden scheidingen weggewerkt en kleuren aangepast. Dezelfde kleuren en zichtlijnen werden in het gehele appartement doorgetrokken, waardoor er een prachtig wit interieur ontstond.

Wit interieur, LOFT4C, the art of living

In het hele appartement werden gelijke kleuren en zichtlijnen doorgetrokken.

De interieurarchitecten laten hier zien over een uiterst gevoel voor vorm en materiaal te beschikken.

Multifunctionele ruimte

Tussen de oorspronkelijke appartementen was een licht hoogteverschil. Dat heeft de interieurarchitect kunstig geïntegreerd in de creatie van een multifunctionele ruimte tussen de open keuken en de living. De bijna strategische plaatsing van enkele klassieke designstoelen en de zichtbaarheid van dit hoogteverschil heeft een positief effect op de beleving.

Wit interieur, LOFT4C, the art of living

De gietvloer werd aangebracht door Artfloors Bevers.

Het keukenwerkblad werd geproduceerd en geplaatst door Louis Culot.

Toekomstbestendige slaapkamer

De master bedroom werd in de nieuwe indeling ietsje kleiner, zonder dat dit ten koste ging van het comfort. De slaapkamer van de dochter des huizes werd toekomstbestendig ingericht. “Een meisje wordt een jonge vrouw en in elk van die levensfases heeft het kind andere behoeftes en een andere smaak”, aldus interieurarchitect Filip Deslee. “We hebben haar zelf de kleuren en de meubelen laten kiezen. Het is nu een kamer waar makkelijk vriendinnen kunnen blijven logeren, maar over enkele jaren wordt het waarschijnlijk een ruimte die meer privacy vereist. Daarom ook dat er nu al een eigen badkamer voor haar is geïnstalleerd.”

Overal in het appartement heb je zo’n schitterend uitzicht.

Omvangrijk dakterras

Via een brede trap kom je op de bovenverdieping terecht, waar de werkkamer van de eigenaar is gesitueerd. Er staat een bureau, er zijn boekenplanken, maar de ruimte heeft evenzeer een zithoek en daarmee een zekere multifunctionaliteit. De werkkamer geeft uit op het omvangrijke dakterras, dat eigenlijk beter een daktuin zou worden genoemd, want ook dit strekt zich uit over de oppervlakte van de twee oorspronkelijke appartementen. De aanwezigheid van een daktuin verleent de woning echter hoe dan ook een dimensie die de gemiddelde loft mist. Het exterieur is niet alleen op een spectaculaire en adembenemende manier zichtbaar vanuit het interieur, het is ook voelbaar zodra je een stap op het dak zet. Binnen en buiten zijn geen compleet gescheiden werelden.

Het bijzondere stucwerk werd aangebracht door Joris Baeten Specialty Painting. De dochter mocht zelf bepalen hoe haar kamer eruit kwam te zien.

Wonen in de stad

De bewoners zijn echte stedelingen. Ze verkiezen een woning in de stad boven een villa in het groen. “Als we hier zijn, trekken we ons terug in onze eigen leefwereld, terwijl de rest van de wereld rondom ons steeds zichtbaar aanwezig blijft. We hebben het beste van twee werelden.”

 

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Kris Dekeijser

___

Wil je meer projecten van LOFT4C zien?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 11 | dec | 2019


Tags: , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!