5x Wijnkelder inspiratie

Een wijnkelder in je woning is een droom van velen. Naast dat het natuurlijk praktisch is omdat de wijn zo optimaal bewaard kan worden is het ook een prachtig onderdeel van je woning. Wat is er nu fijner dan ’s avonds na een drukke dag werken je prachtige wijnkelder inlopen om daar een heerlijke fles wijn uit te kunnen kiezen. Hieronder geven wij je inspiratie voor vijf soorten verschillende wijnkelders voor in jouw woning. Dus pak een lekker glas wijn en lees zeker verder!

________________________________________

Nr. 1

Wijnkelder, Inspiratie

Wanneer we het over een klassieke Amerikaanse wijnkelder hebben is deze kelder in deze woning ontworpen door b+ villas het perfecte voorbeeld. Door de tegels omringt met grove grintstenen en de bogen waarbinnen de wijnreken zijn geplaatst doet het meteen denken aan een wijnkelder uit een Amerikaanse film. De kelder past goed bij de rest van de villa, zowel het interieur als exterieur sluiten perfect aan. Het is natuurlijk prachtig om de wijnkelder volledig in dezelfde stijl uit te voeren als de rest van de woning!

________________________________________

Nr. 2

Wijnkelder, Inspiratie

Bij de verbouwing van deze woning was het een wens van de bewoners om een wijnkelder te integreren in de woning. Jelle Vandecasteele nam deze uitdaging met beide handen aan en creëerde imposante kelder voor de bewoners. Deze wijnkelder is een modernere versie als de kelder die we eerder zagen. De kelder heeft stalen deuren met glas waardoor het een prachtig beeld is om naar te kijken!

________________________________________

Nr. 3

Wijnkelder, Inspiratie

Interieurarchitect QTD creëerde in deze kelder een prachtige wijnklimaatkamer. Wijn is de gezamenlijke passie van deze bewoners en daarom wilden zij graag dat hun huis voorzien was van een wijnkelder compleet afgestemd op hun wensen en behoeften. Hier is ook een schenkruimte gecreëerd waardoor alles compleet is in een ruimte. Deze luxe wijnklimaatkamer met marmeren details is van alle gemakken voor zien en klaar voor gebruik. Cheers!

________________________________________

Nr. 4

Wijnkelder, Inspiratie

Op het eerste gezicht is het meteen duidelijk, architectenbureau Bart Francois ontwierp een Engelse villa compleet tot in detail. Zo ook de wijnkelder. De bewoners van deze villa zijn echte kenners en liefhebbers. De verzameling is dan ook zeker niet te min. Daarom was het noodzakelijk dat de ruimte van een redelijk groot formaat zou zijn zodat alle pareltjes goed opgeborgen zouden kunnen worden. En zie hier het resultaat! Een prachtige wijnkelder met hoge plafonds en vele flessen wijn.

________________________________________

Nr. 5

Wijnkelder, Inspiratie

Deze jaren ’20 woning, ontworpen door Caroline Braems, is voorzien van een fantastisch grote kelder. De bewoners hoefden niet lang te denken over wat de bestemming van deze kelder zou worden. Deze wijnkelder is voorzien van een typische vloer van grint. Daarnaast zijn de flessen wijn niet opgeborgen in rekken onder stenen bogen maar zijn er verschillende betonnen componenten waarin de flessen wijn kunnen worden opgeborgen. Weer een hele andere uitstraling, maar zeker een pareltje!

___

Tekst: Sabijn van Gerwen