• OnbeperktWiFi.nl
  • Oudendijk 29a
  • 6744PT Ederveen

WiFi-versterker | Onbeperkt WiFi

Wanneer je een slechte WiFi-verbinding thuis hebt, denk je al snel aan het aanschaffen van een WiFi-versterker. Leuke oplossing voor de leek, maar de professional zou je hoofdschuddend aankijken. Slechte WiFi is een probleem dat zich nagenoeg in elke woning voordoet. Wat veel mensen niet doen is (laten) onderzoeken wat de oorzaak van het probleem is. Een WiFi-versterker is dan eigenlijk een slechte pleister op een etterende wond. De professionals van Onbeperkt WiFi vertellen je graag wat dan wél de oplossing is! 

Wanneer wel een versterker

Een WiFi-versterker (officieel WiFi-repeater of WiFi-range extender) is een apparaat dat WiFi-signaal ontvangt van een access point en een nieuw WiFi-signaal uitzendt. Dit is technisch mogelijk, maar uitsluitend in het ‘vrije veld’ (dezelfde ruimte). Daarnaast zorgt elke versterker voor vertraging en verstoring, omdat alle communicatie via de versterker verloopt, in plaats van rechtstreeks met het access point. Je kunt een WiFi-versterker bijvoorbeeld gebruiken als een ruimte niet volledig wordt gedekt door de vorm van de ruimte, maar niet om WiFi in andere ruimtes te versterken. Daar is een WiFi-versterker gewoon niet voor ontworpen.  

Wanneer niet een versterker 

Wat vaak de oorzaak is van een slechte WiFi-verbinding is in de meeste gevallen wanden, vloeren, glas, keramiek en isolatie. OnbeperktWiFi.nl beschikt over de juiste kennis en is gespecialiseerd in het analyseren van luxe woningen voor de aanleg van dekkende en self-roaming WiFi-netwerken. Zij gaan dus op zoek naar exact die factoren die de WiFi belemmeren. Zo kan een verdiepingsvloer een WiFi-signaalreductie van 70% hebben. Dan zie je beneden een percentage van 100% en op de eerste verdieping 30%. Zoiets ga je dus niet oplossen met een WiFi-versterker. Een nieuw signaal geeft 100% aan, maar eigenlijk moet je je bedenken dat je tweemaal een reductie hebt van 70%. Dan houd je slechts 9% over. Kamp je zelf ook met een vergelijkbaar probleem? Twijfel dan niet om even contact op te nemen. 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Onbeperkt WiFi

_____

OnbeperktWiFi.nl

_____

Meer projecten bekijken van Onbeperkt WiFi?