Wellness


Artikelen

Meer over Wellness

Ontspannen en genieten in eigen huis

Heb jij er een drukke dag opzitten op werk en heb je de behoefte om thuis optimaal te kunnen ontspannen? Denk dan zeker eens na over de aanschaf van een privé sauna, een privé zwembad, ofwel een privé wellness. Het gevoel van stress, iedereen ervaart het weleens. Een beetje stress is gezond, maar zorg er wel voor dat je tussendoor genoeg ontspanning hebt. Heb je te lang te veel stress ervaren, dan heeft dit impact op je hersenen en kan het zijn dat je vaker dingen vergeet, sneller afgeleid bent en meer last krijgt van negatieve emoties. Dit kan allemaal voorkomen worden door je lichaam voldoende rust te geven, hiervoor is een wellness in eigen huis de oplossing!

Wellness, een begrip waar veel onder valt. Denk aan zwembaden, zwemvijvers, sauna’s, een hottun, jacuzzi’s enzovoort. Bij wellness wordt er vaak ook gedacht aan duur, echter hoeft dat niet altijd zo te zijn. Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden waardoor je zelf de prijs bepaalt.

Ben jij iemand die houdt van hitte en hierdoor ook echt tot rust komt? Ga dan zeker kijken voor een eigen sauna. Deze hoeft namelijk niet gelijk groot en duur te zijn, hij kan helemaal op maat worden gemaakt en er zijn enorm veel mogelijkheden. Naast ontspanning is een sauna ook erg goed voor de gezondheid. Zo verlicht een infraroodcabine gewricht -en spierpijn. De stralingen van de sauna verwarmen het gehele lichaam en dringen diep door in de huid wat zorgt voor een goede doorbloeding en een ontspannen huid. Ben je verkouden of grieperig? Dan is de sauna de uitgerekende plek en zal deze verschijnselen tegengaan. Ga je nu regelmatig naar de sauna, dan train je jouw lichaam en afweermechanisme. Daarnaast is een sauna goed voor het verhogen van de weerstand. De bloedsomloop wordt namelijk gestimuleerd en gestabiliseerd door de grote temperatuurschommelingen. Neem jij een bezoek aan de sauna dan worden de bloedvaten verruimd wat weer zorgt voor het verlagen van de bloeddruk.

Naast de aanschaf van een sauna zijn er nog veel meer mogelijkheden voor wellness in huis. Ontspannen in een zwembad bijvoorbeeld. Hoe heerlijk is het als je ’s ochtends wakker wordt en een frisse duik kan nemen. Of juist na werk het zwembad in duiken om even alle stress en zorgen te vergeten en eruit te zwemmen. Ben je het opblaasbaar onderhand klaar en stap je liever over naar een echt zwembad, dan zijn er genoeg specialisten die hierbij kunnen helpen. Een duik nemen kan ook op een natuurlijkere manier. Houd je van de natuur, ontspanning, zwemmen en ben je opzoek naar deze beleving, dan is een zwemvijver de uitkomst. Geniet hiermee van een natuurlijke look en een natuurlijke werking. Geef je tuin een upgrade, geniet en ontspan door wellness aan te schaffen.