Wellness, VSB Wellness, sauna, zwembad, lounge, The Art of Living

  • VSB Wellness
  • Sprenkeleind 18-20
  • 5087 LD Diessen

Wellness met residentiële uitstraling | VSB Wellness

De bewoners van deze fijne, moderne woning hebben ervoor gekozen om hun tuin volledig te vullen met een groot zwembad, aangevuld met meerdere terrassen. Door een zwembad zo prominent te plaatsen krijg je eigenlijk een omsloten, intieme tuin met direct een warme sfeer. De indeling van de woning is aangesloten op dit tuinidee. Zo is een luxe wellnessbadkamer gerealiseerd die grenst aan de tuin, zodat je vanuit het zwembad direct in bad kunt of in de privésauna. Alle ruimtes, zowel binnen als buiten, zijn warm aangekleed. VSB Wellness mocht dit hoogwaterbad plaatsen en is tevens verantwoordelijk voor de infraroodsauna binnen.

Wellness, VSB Wellness, sauna, zwembad, lounge, The Art of Living

Weelderige uitstraling

De vormgeving van alles in dit plaatje is weldoordacht en allesbehalve standaard. De achterkant van de tuin heeft bijvoorbeeld een spierwitte wand gekregen voor privacy en erfafscheiding. Een identieke maar lagere wand is aan de andere zijde van het zwembad gemetseld. De witte vierkante plantenbakken voor de olijfbomen doen nog een schepje bovenop deze Ibizavibes. Het hoogwaterbad, dat al een weelderige uitstraling van zichzelf heeft, heeft keramische tegels gekregen als terras voor de ligbedden. De moderne buitendouche is perfect voor het afspoelen en is ondergebracht bij het loungeterras. Alle tuinelementen lopen telkens subtiel in elkaar over, waardoor je een mooi uitgebalanceerd geheel krijgt.

 

Wellnessarea

Binnen gaat deze verfijnde, uitgewerkte stijl verder. De wellnessarea bevat onder andere een infraroodsauna met opgietkachel die is afgewerkt met steps wandbekleding. De glazen afscheiding met de rest van de badkamer zorgt voor een erg open beleving. Het vrijstaande bad is een onmisbaar element van de badkamer. Een zeer opvallende eyecatcher is de ‘hap’ die is genomen uit de binnenplattegrond waarin een boom is geplaatst omgeven met grof grind. Het leek even alsof deze boom binnen staat en precies dat versterkt de binnen-buitenbeleving enorm. Okergeel meubilair kleedt de ruimte aan en geeft jou de mogelijkheid om ook even met de voetjes hoog te zitten om bijvoorbeeld bij je partner te zijn of een tijdschrift erbij te pakken.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: VSB Wellness

____

____

 

Meer projecten zien van VSB Wellness?