Wellness in de tuin: groot zwembad met sauna, tobbe of buitendouche

Outdoor Living  

Het beste in de wereld willen we thuis hebben: een omvangrijk bed voor ultiem slaapcomfort, een riante televisie voor een bioscoopbeleving en een exclusieve leefkeuken voor familiaire diners op culinair niveau. Deze weelde speelt zich niet alleen binnen af; de luxe thuis wordt tegenwoordig graag doorgetrokken naar buiten, waardoor complete buitenruimtes ontstaan. In dit artikel willen we je meenemen in de wereld van de tuinwellness aan huis: een groot zwembad met sauna, tobbe, of buitendouche. Jij bent aan zet!

Groot zwembad, buitenwellness, The Art of Living
Starline zwembad: Uitvoering door Starline – West

Privézwembad 

Een zwembad in de tuin is een enorme aanwinst. Alleen al de privacy die het oplevert is werkelijk onbetaalbaar. Bijna alle zwembaden worden centraal achter het huis geplaatst, zodat je rondom het zwembad echt een beleving krijgt die bij het huis wordt getrokken. Als je gaat voor ingebouwde verwarming, kan je ontzettend lang genieten van je privézwembad. En het is ook nog eens een geweldige beleving als je kinderen hebt: urenlang waterplezier gewoon in de eigen achtertuin. Tegenwoordig kan eigenlijk alles, waardoor het zwembad een grotere meerwaarde krijgt. Zo kan je je zwembad uitbreiden met een stream jet, waar je tegenin kan zwemmen. Op deze manier kan je met gemak thuis baantjes trekken. Prachtige ledverlichting onder water maakt het mogelijk om ook in de late uurtjes nog een duik te nemen of gewoon rond het zwembad te gaan zitten met een goed glas wijn. 

Uitbreiding 

Wil je echt een wellness in je tuin, dan ben je er nog niet met een groot zwembad. Door verderop in de tuin een heerlijke tobbe te plaatsen, kan je ook intiem genieten van het warme water. Een luxe buitendouche zorgt ervoor dat je het zwem- en badderwater van je af kan spoelen, maar het werkt natuurlijk ook perfect als koude douche – dompelbad – voor een goede bloedsomloop. De luxe sauna’s van bijvoorbeeld Alpha Industries worden vaak onderbracht in het poolhouse, zodat je alles buiten en toch bij elkaar hebt. 

Groot zwembad, buitenwellness, The Art of Living
Buitendouche: JEE-O

Editor: Media team

Datum: 08-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living