Warme, tijdloze en imposante villa | Sophie De Bel

Deze imposante villa met de allures van een landhuis bevindt zich in Oost-Vlaanderen. De ruime woning werd gebouwd volgens het houtbouwprocedé van Mi Casa, met massieve, gestapelde en gekruiste gelamelleerde balken. Hout voert hier de boventoon, zowel aan de buitenzijde als binnen in het interieur. Sophie De Bel Interior Design, de vaste interieurdesigner van Mi Casa, wist de warme gezellige sfeer in de woning nog te versterken door een uitgekiend gebruik van andere natuurlijke materialen en het aanbrengen van boeiende contrasten.

Warm en tijdloos

De bouwheren kozen overduidelijk voor de droomsfeer die het Mi Casa concept oproept. Zowel langs binnen als langs buiten roept de woning associaties op met de statige vakantiewoningen op Long Island. De bouwheren zochten tevens naar een detaillering die tot in de puntjes verzorgd en uitgewerkt was. Het interieur moest warm en tijdloos zijn en zeker niet overdreven klassiek. De sfeer van het veelvuldig gebruikte hout wensten ze te benadrukken met extra natuurlijke materialen en accenten.

Zichtbare constructiebalken

De imposante villa wordt betreden via een ruime inkomhal met indrukwekkende trap in geschilderde beuk. De treden en de handgreep zijn uitgevoerd in wengé. De inkomhal wordt sfeervol verlicht met een designluchter Mesh van Luceplan. Voor de bevloering viel de keuze op een keramische tegel met natuursteen look en in wildverband geplaatst. Vanuit de inkomhal met gastentoilet en vestiairekast zorgen de doorzichten naar de keuken en het salon voor openheid en een rustgevend ruimtegevoel.

Gevoel van openheid

De glazen deuren in zwart stalen frame dragen sterk bij tot dit gevoel van openheid. De open eetplaats vormt het centraal punt tussen beide ruimtes in deze imposante villa. Overal in de woning treffen we maatwerkkasten aan in eikfineer en geschilderde MDF, die mooi contrasteren met de vele zichtbare en witgeschilderde constructiebalken aan het plafond.

Zwarte, gezandstraalde eik

De keukenkasten en -wanden werden uitgevoerd in zwarte gezandstraalde eik. De werkbladen zijn van opgedikt donker graniet en tegen de spatwand prijken speelse, beige Marokkaanse tegeltjes. Op de vloer dezelfde keramische tegel als in de hal. Alle toestellen, met name de stoomoven, de gewone oven, de inbouwfriteuse en de inductiekookplaat komen uit het luxegamma van Miele. Voor het kraanwerk viel de keuze op KWC Ono.

De verlichting

De verlichting, hier en in het salon, is een mix van inbouwspots en richtbare opbouwmodellen, de 3D modellen van Occhio. In de eetplaats en het salon ligt een parket met brede eiken planken en her en der wat noten voor de authentieke sfeer.

Gashaard als blikvanger

In het salon vormt de gashaard van Cosyflame een stijlvolle blikvanger. Het TV-scherm dat meestal een storende, donkere vlek vormt op de muren, werd hier nagenoeg onzichtbaar ingewerkt in een zwarte maatwerkkast. Zo komt de aandacht nog meer op de haard in de wand ernaast te liggen.

Stijlvol poolhouse

Boven de eettafel hangt een imposante luchter die bijna de hele lengte van de tafel beslaat. Tussen eetplaats en salon werd een Flamant kast geplaatst. Vanuit het salon krijgen we via de grote raampartijen een mooi zicht op het zwembad van de imposante villa met stijlvol poolhouse. Op het gelijkvloers bevinden zich verder nog een berging en een bijkeuken. Sommige kleinere ramen in de woning werden van zwarte, houten louvres voorzien.