Warme, eerlijke mix van materialen en afwerkingen

Studio Leeman

De eigenaars van deze landelijk klassieke woning in de Noorderkempen vertrouwden Studio Leeman de opdracht toe om hun interieur onder handen te nemen en te voorzien van een warme en vooral tijdloze sfeer. Door de uitgekiende keuze van materialen en afwerkingen brachten ze de keuken, de eetkamer, de dressing, de slaapen badkamer en de hal naar een ander belevingsniveau. 


Keuken woning 1

Interieur, natuurlijke materialen, Studio Leeman

Alle leveranciers van de keuken woning 1

Kokendwaterkraan

Quooker

Houten vloer

Nobel Flooring

Met een hart voor koken en genieten 

Een belangrijke wens van de opdrachtgevers betrof de keuken. Ze verlangden een praktische, ruime en sfeervolle keuken, waarin ze als hobbykoks niet enkel hun eigen figuurlijke ei kwijt konden maar ook volop vrienden en familie konden entertainen. Er werd dan ook veel aandacht aan deze ruimte besteed en al zeker niet bespaard op toestellen. Zo vinden we er, in het werkblad van het eiland het obligate gasfornuis en een verzonken afzuigsysteem. Ook een wijnkoeler en een stoomoven ontbreken niet op het appel. De kookzone bevindt zich in een nis met werkblad en legbord in travertin. Ook de keukenvloer is in travertin. Het kraanwerk is van Vola. De spatwand en de onderbouw zijn afgewerkt in mortex. Het imposante kookeiland met werkblad in travertin is meer dan vijf meter lang en zorgt voor de ruimtelijke connectie van de keuken met een coffeecorner. De onderbouw van het eiland en de kastenwand zijn in lariksfineer, qua kleur te vergelijken met moeraseik. Beide elementen zijn afgerond uitgewerkt in een boogvorm, wat de overgang naar de naastliggende ruimtes letterlijk en figuurlijk vloeiender maakt. De eetzone van het eiland kijkt uit op de tuin. In de eetkamer ligt een visgraatparket van Nobels Flooring. Een centraal kastenvolume zorgt voor de scheiding van keuken en coffeecorner. Deze laatste werd sober en tijdloos aangekleed. De vloer van de coffee corner is in mortex. Bij de uitloper van het eiland werden authentiek ogende, blankhouten barkrukjes geplaatst, evenals een rond tafeltje met landelijk geïnspireerde, rietbeklede stoeltjes en als contrast de vermaarde Togo-zitbank van Ligne Roset. De warme sfeer wordt verder onderstreept door de semitransparante linnen gordijnen met verborgen rail, de vloer in travertin en de strakke, zwarte opbouwspotjes. 


Badkamer woning 1

Interieur, natuurlijke materialen, Studio Leeman

Sobere, ingetogen sfeer  

Op de verdieping werd de masterslaapkamer stijlvol sober ingericht met warme linnen gordijnen en dito beddengoed. Tussen de slaapkamer en de badkamer, verbonden door een gang, bevindt zich de dressing. Ook hier werd voor de maatwerkkasten gebruikgemaakt van donker lariksfineer. De Togo-zitbank onderstreept de relaxte sfeer. De badkamer is helemaal uitbekleed met mortex. Dit zorgt voor een gewolkt en tactiel effect dat subtiel verwijst naar de sfeer in oude mediterrane badhuizen. Het ligbad in keramiek, met ruwe, authentieke uitstraling, is van het Brugse Studio Loho en past perfect bij de mortexafwerkingen. Een houten bankje naast het bad zorgt voor een extra landelijke toets, in mooi contrast met de ronde, zwarte designwandlamp. Het lavabomeubel beschikt over een blad in travertin en een onderbouw in donker lariksfineer. Het messing kraanwerk van Vola draagt bij tot de sfeer van tijdloze essentie. Ook de inloopdouche is, op het plafond na, helemaal in mortex en voorzien van een vaste zitbank. Het volledige interieur van deze woning lijkt bedrieglijk sober en eenvoudig, maar is toch helemaal afgestemd op volop genieten in absolute luxe en comfort, in een kader dat onthechting suggereert. Als geen ander weet Studio Leeman dergelijke sferen op te wekken. 


Ontvangstbalie woning 2

Interieur, natuurlijke materialen, Studio Leeman

Alle leveranciers van de ontvangsbalie woning 2

Railverlichting

Modular Lighting Nederland

Architect

Studio Leeman

Natuursteen

Granigo

Inrichting van een high-end concept store 
Nobel Flooring in Minderhout is een gespecialiseerd bedrijf in authentieke eiken vloeren op maat. Voor de ombouw van hun pand in Knokke tot high-end conceptstore voor hun producten namen ze Studio Leeman onder de arm. Het pand beslaat twee verdiepingen, een gelijkvloers van 60 vierkante meter en een verdiepingsniveau van 55 vierkante meter. 

Warm en inspirerend welkomsgevoel 

Het werd een sfeervolle en bijzonder inspirerende ruimte voor potentiële klanten om kennis te maken met de producten en het métier van Nobel Flooring. Ondanks de eerder beperkte oppervlakte wist Studio Leeman hier toch een opmerkelijk ruimtegevoel te creëren met een zeer hoog afwerkingsniveau dat de eiken vloeren alle eer aandoet. Het oude pand werd helemaal gestript en voorzien van nieuwe technieken. Zware structurele ingrepen waren echter niet nodig. 

 Op het gelijkvloers plaatsten ze een ontvangstbalie met zwaar blad in Travertin en met een afgeronde onderbouw en vloer in microtopping. Achter het receptiemeubel bevindt zich een nis met legborden eveneens in travertin, voorzien van ingewerkte ledstrips. Naast de ontvangstruimte bevindt zich een gezellige vergaderhoek. Hier staat een ronde tafel met blad in travertin, geflankeerd door een boogvormige, vaste zitbank en twee stoeltjes met linnen bekleding. Boven de tafel hangt een designlamp van DCW éditions. De muren en het plafond zijn afgewerkt met kalkverf. Naast het receptiemeubel bevindt zich de traphal met vide. Trap en traphal zijn eveneens in eiken planken uitgewerkt. 


Kitchenette en badkamer woning 2

Interieur, natuurlijke materialen, Studio Leeman

Alle leveranciers van de kitchenette en badkamer woning 2

Houten vloer

Nobel Flooring

Geïntegreerde kitchenette 

Tevens werd op het gelijkvloers een kitchenette ingericht met werkbladen in travertin en kraanwerk van Vola. De spatwand en het legbord aan het spoelgedeelte zijn gemaakt uit Travertin. De kitchenette kan afgesloten worden met een linnen gordijn. Wanden en vloeren zijn hier uiteraard ook met eiken planken bekleed. Her en der zijn op de vloer en in de wanden vlakken ingewerkt met diverse combinaties en unieke legpatronen in eik die de mogelijkheden en het métier van Nobel Flooring illustreren. 

Schowcase badkamer 

Op het verdiepingsniveau bevindt zich een aangename zitruimte en werd er een volledige badkamer opgebouwd die laat zien dat eik perfect mogelijk is in natte ruimtes. De wanden zijn eveneens in eik uitgewerkt en het vrijstaand ligbad staat op een eiken vloer met speelse legpatronen. Het bijpassende lavabomeubel werd in travertin gerealiseerd en is voorzien van Vola-kraanwerk. De natte ruimte kan van de zithoek afgesloten worden met een linnen gordijn. De interieurarchitect ontwierp hier een plaatsbesparende stalenkast met panelen die in- en uitgeschoven kunnen worden 

Editor: Media team

Datum: 20-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Cafeine