• Augustijns Keukens & Interieur
  • Kalmthoutsesteenweg 193, Wuustwezel
  • Kontichsesteenweg 35, Aartselaar
  • Antwerpsesteenweg 84, Lochristi

Warme donkere keuken | Augustijns Keukens & Interieur

Tien jaar lang had het huis leeggestaan en de bomen groeiden nog net niet door de ramen, maar de ligging was magnifiek en ook de architectuur in interbellumstijl prachtig. En dus kochten de huidige eigenaren het pand binnen een half uur nadat het te koop werd gezet, telefonisch en ongezien. Het resultaat van hun grondige renovatie is een woning die alle recht doet aan de architectonische stijl en de unieke ligging. Tegelijk werd er alle hedendaagse comfort en openheid ingebracht. Een mooie, warme ruimte van samenkomen is de donkere keuken geworden; een ontwerp van Augustijns Keukens & Interieur.

Fijn samenkomen

De keuken is een mooie, open ruimte die veel zonlicht vangt. De warme donkere keuken straalt ontzettend veel karakter uit vanwege het donkere kleurgebruik in combinatie met een warme vloer die in visgraatmotief is gelegd. Het eiland biedt ruimte aan drie personen om aan te schuiven. Een snel ontbijt doe je hier, maar een rustig avonddiner dien je op aan de ronde eettafel die dichtbij is. Een mooie aandachtstrekker van deze donkere keuken is de gigantische vitrine die plaats biedt aan mooi glaswerk en heerlijke likeuren. Doordat de tuin ontzettend dichtbij is, voelt je altijd vanuit de keuken een verbinding met buiten.

Over Augustijns

Augustijns Keukens & Interieur is een familiebedrijf met een benijdenswaardige stamboom. Reeds in 1792 was de familie Augustijns actief in het maken en herstellen van houten wielen voor paardenkoetsen. Met de opkomst van de rubberen banden ging het bedrijf zich toespitsen op algemeen houtwerk en vanaf 1954 werd de focus verlegd van meubelproductie naar maatwerk keukenbouw. Niets is standaard bij Augustijns. Elke realisatie is uniek en individueel op maat gemaakt in functie van de specifieke wensen. De formule sloeg alvast aan en leidde tot een verdere uitbreiding richting Antwerpen en Gent. In elk van de drie showrooms kunnen materialen, afwerkingen en uitvoeringen uitgebreid ‘beleefd’ worden. Ideeën en plannen worden er in een concrete vorm gegoten door de eigen interieurontwerpers.

Tekst: Marlou – Peters Overkamp
Fotografie: German Bourgeat

____

Kookeiland, Augustijns Keukens en Interieur, strak, keuken, wit, maatwerk

____

Meer projecten bekijken van Augustijns Keukens & Interieur?