Warm modern interieur, warm modern interieur, Sur Mesure Interieur

Warm modern interieur | Sur Mesure Interieur

Deze historische vierkantshoeve, even buiten Kortrijk, staat op de lijst van onroerend erfgoed in Vlaanderen. Het gebouw staat bekend onder de naam ‘Heerlijkheid van Heule’. De hoeve is nog deels omwald en beschikt over een opvallend poorthuis. De nieuwe eigenaars startten enkele jaren geleden een ambitieus restauratieproject op. De eigenaars hebben zelf een bouwbedrijf, Groverbo bv, gespecialiseerd in het renoveren van oude hoeves, het imiteren van die charmante stijl in nieuwbouw én in moderne projecten. Voor het interieur deden ze beroep op Caroline Pittery van Sur Mesure Interieur uit Oudenaarde. Zij realiseerde een warm modern interieur dat een perfecte mix is van chic en hedendaags.

Warm modern interieur, warm modern interieur, Sur Mesure Interieur

Verlichting: Lightpoint. Woonaccessoires: Spherebox. Schilderij: Isabelle Bossuyt. Pleisterwerken: Tom Vernaeve Pleisterwerken.

Keukenapparatuur: Miele Belgium. Maatwerk (keuken en kasten): Kastel Interior. Schilderwerken: Van Schoorisse. Marmer: Plasimo. Keukenkraan: AQUALEX. Maatwerk (keuken en kasten): Kastel Interior.

Warm modern interieur, warm modern interieur, Sur Mesure Interieur

Raamdecoratie: Window Fashion by Hilde Debommarez.

Parijse sfeer als uitgangspunt

De grote inkomhal werd vrij donker uitgewerkt in een speciale cementtechniek op wanden en plafonds. Ook de vensterbanken zijn in dezelfde techniek. In de hal, net als op andere plekken in de woning, hangt een opvallend werk van bevriende kunstenares Isabelle Bossuyt. Op de vloer een opvallende tegel in breccia rosso-marmer met warme kleurschakeringen, geplaatst door Groverbo.

Vloeren: Groverbo. Schilderij: Isabelle Bossuyt. Decoratieve schilderwerken: Emma Geers. Technieken + sanitair: Lambert Chauffage & Sanitair.

Afzuigkap: Novy. Interieurarchitect: Sur Mesure Interieur. Kasten: Kastel Interior. Verlichting: Vermeulen Technics + Lightpoint. Bedlinnen: Rebo Home. Muurschildering: Vercruysse Curd.

Chic en hedendaags

Achter de hal ligt de ruime leefkeuken met aanpalend salon. De grote keukenwand met kasten is volledig in maatwerk uitgevoerd en voorzien van fijne sierlijsten. Het royale eiland heeft een blad van invisible gray gold-marmer dat rust op een sokkel in donker eikfineer. Het kraanwerk is van Aqualex. Tal van bronskleurige accenten in de handgrepen, het kraanwerk en de spoelbak onderstrepen de warme sfeer die hier overheerst.

Elektrische installatie + domotica: Vermeulen Technics. Metalen raam: Dirk Vervaeck. Parket vloeren: Claerhout Interiors. Vloeren: Groverbo.

Villabouwer: Groverbo. Beveiliging: Korelec. Schrijnwerk: Jasper Catteeuw. Tuinaanleg: Tuinaanleg Boudry.

Verbindend element

Het was de wens van de eigenaars om een warm modern interieur te realiseren waarbij elke ruimte een aparte sfeer wordt opgewekt, met het Parijse gevoel als verbindend element. Toch heeft elke ruimte een eigen wow-factor die neergezet wordt door een eyecatcher. De keuken heeft een zwarte wand met bijzonder tegelwerk, de dressing heeft kastendeuren van hout en rattan, een originele keuze die we nog niet vaker hebben gezien, en in de wijnkelder domineert de Afrikaanse kleur terracotta.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.4 2020
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer projecten zien van Sur Mesure Interieur?