Warm interieur | Britt van Namen, the art of living

Warm interieur voor modelwoning | Britt van Namen

De esthetiek van marmer en natuursteen evenaren of een strak vormgegeven interieur meer warmte en een eigen signatuur geven? Dat kan dankzij vernieuwende decoratieve schildertechnieken. Minimalisme ontdoen van zijn onpersoonlijke accenten is ook net het talent van interieurarchitect Britt Van Namen. Het is dan ook geen toeval dat decoratief bedrijf Texture Painting haar de opdracht gaf de als modelwoning ingerichte showroom in Turnhout vorm te geven. Met een warm interieur realiseert zij een aangename plek om de producten en mogelijkheden te etaleren.

Warm interieur | Britt van Namen, the art of living

Stalen douchewand: Intens Interieur en Smeedwerk.

Warm interieur | Britt van Namen, the art of living

Verlichting: Zzip.

Stalen binnendeuren: Intens Interieur en Smeedwerk.

Materialen en structuren

Britt Van Namen en Texture Painting hebben elkaar leren kennen tijdens verschillende projecten. Beide bedrijven zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid. Toen Texture Painting de showroom opnieuw gestalte wilde geven, om geïnteresseerden een beter beeld te geven van de mogelijkheden van zijn technieken, werd Britt Van Namen daarvoor aangezocht. “Mijn stijl past ook heel goed bij hun product,” zegt de interieurarchitect. “Mijn concepten zijn minimalistisch, maar ik heb daarbij erg veel aandacht voor materialen en texturen, voor lichtinval en voor details in het algemeen, steeds met de bedoeling een warm interieur te creëren.”

Textiel wanden: Dutch Walltextile Company. Verwerking Natuursteen: Graniet en Marmer. Keukenapparatuur: Boretti. Maatwerk keuken: SD Schrijnwerkerij.

Warm interieur | Britt van Namen, the art of living

Stalen raam & stalen deur: Intens Interieur en Smeedwerk. Lederen Mozaïkpatroon: Alphenberg. Lederen vloerkleed: Alphenberg.

Volledige afwerking

Deze techniek vereist vakmanschap van degene die ermee werkt, maar dat is nu net wat de schilders van Texture Painting onderscheidt van hun collega’s in andere bedrijven. “Dankzij ons ambacht kun je als bouwheer je badkamer volledig laten afwerken in microtopping, in de kleurschakering en de handtekening die je zelf gekozen hebt. Omdat het afwerken van een badkamer, met zijn droge en natte zones, precisiewerk is, verzorgen we dat helemaal zelf, dus ook andere werkzaamheden zoals het chappen. We maken het volledig waterdicht. Het resultaat is een unieke fraaie badkamer.”

Lederen tv-ombouw: Alphenberg.

Warm interieur | Britt van Namen, the art of living

Schilderwerken: de Waal. Open haarden: Bax-Vloemans.

Maatwerk interieur: SD Schrijnnwerkerij. 3D Wandpanelen: Orac Decor. Lederen tafelblad: Alphenberg.

Stalenkamer

Onder invloed van Britt Van Namen werd een deel van het magazijn omgebouwd tot stalenkamer. “De bedoeling was dat de bezoeker hier met eigen ogen kon zien dat de technieken van Texture Painting uitstekend passen bij een breed gamma van materialen, zoals marmer en parket maar evengoed gekleurd glas. Geïnspireerd worden betekent eerst en vooral verrast worden. Daarom heb ik ervoor gezorgd dat er diverse materialen in de ruimte zijn toegepast en dat er een eiland in het midden werd geplaatst waarop door de bezoekers geëxperimenteerd kan worden met de verschillende materialen die te zien zijn. Niets is hier standaard.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Cafeine

____
Wil je meer projecten zien van Britt van Namen?