Huiselijk en warm interieur | Domus Vivendi 

Huizen hebben net als hun bewoners een levenscyclus. Kinderen gaan op zichzelf wonen en de achterblijvende ouders maken op een andere manier gebruik van de ruimtes. Maar betekent een renovatie dat alles volledig op de schop moet? Volgens binnenhuisinrichter Nadine Meerbergen van Domus Vivendi kan een woning ingrijpend worden verbeterd, ook zonder dat er tabula rasa wordt gemaakt. Alles vernieuwen is niet alleen budgettair riskant, maar vaak ook onnodig. Dit historische landhuis heeft een prachtige make-over gekregen met een warm interieur, waardoor er nieuw leven in is geblazen.

Verfleverancier: Shade House of Color. Piano: Piano’s Maene


“Alles vernieuwen is neit alleen budgettair riskant maar ook onnodig”


Droomhuis voor (klein)kinderen

Vanuit de verte, aan het eind van de lange oprijlaan, doet het eerder aan een landhuis in de Loirestreek denken dan aan een villa in de Kempen. Na tien jaar stond het er nog steeds onafgewerkt en onbewoond door de vorige eigenaar. De huidige bewoners waren bereid het te kopen, omdat ze ook bereid waren er jaren zelf in voort te werken. Ze hebben er hun droomhuis van gemaakt en de kinderen grootgebracht.

Stalen ramen: Smederij Beirinckx

Dampkapsystemen en inoxrealisaties: Venduro BV. Levering keuken: Cant Interieur. Wildplukgerechten: Les Odettes. Handdoekstang: Dauby

Andere woonwensen

Sindsdien lopen er paarden door de weiden, worden er baantjes getrokken in een zwembad naast het huis en zijn er bijgebouwtjes en een kippenhok aan de achterkant verrezen. De binnenkant was echter, ook in gerenoveerde staat, een minder lang leven beschoren. Een verandering in de woonsituatie staat immers zelden op zichzelf. Wanneer er kleinkinderen komen logeren en er meer tijd is voor hobby’s, vergt dat aanpassingen aan de inrichting. De wens was een huiselijk en warm interieur.

Levering badkamer: Cant Interieur. Microtopping: Texture Painting

Grotere keuken

Samen met de opdrachtgeefster besloot Nadine tot één grote bouwkundige ingreep en dat was de uitbreiding van de keuken. Koken is enorm belangrijk in deze familie en dus is de keuken vergroot door een tussenmuur weg te halen en aan de tuinkant een raam in smeedijzer te plaatsen. Er is gezorgd voor een groot werkeiland en voor de plaatsing van een kwalitatief zeer hoogwaardig Lacanche fornuis. Geen standaardkeuken met standaardapparaten dus, maar één waar de getalenteerde hobbykok zijn of haar draai kan vinden.

 

Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.2 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van Domus Vivendi?