Wanden


Artikelen

Meer over Wanden

Maak van één ruimte twee ruimtes

Ben jij toe aan een extra ruimte in huis, dan kan er een scheidingswand geplaatst worden. Door de plaatsing hiervan kan je één kamer omtoveren tot twee kamers. Als deze wand dan eenmaal staat oogt het misschien wat kaal en koel, kleed deze daarom aan door hem een leuke kleur te geven, lijstjes op te hangen of een mooie open kast neer te zetten. De ruimte wordt natuurlijk kleiner wanneer er een wand wordt geplaatst, nu krijg je wel de mogelijkheid om het knus te maken. Een fijne sfeer is belangrijk in huis, vooral in de winterdagen is het een must.

De sfeer in huis wordt voor een groot deel bepaald door wanden die in de woning staan. Heb je veel grote wanden, dan kan dit zorgen voor een gevoel van leegte. Op deze wanden kan je wel helemaal losgaan met jouw creativiteit. Geef het interieur hiermee een boost en bepaald zelf de accessoires, de kleur en de grootte ervan. Kleed de kalen muur aan en zorg hiermee tegelijkertijd voor sfeer in huis.

Bij het plaatsen van een scheidingswand moet er een keuze gemaakt worden uit de verschillende materialen, ofwel de verschillend wandpanelen. Kies jij voor een houten wand, een wand van gasbetonblokken of toch een gips wand? Wil je graag een aparte werkruimte of een extra kamer creëren, dan is het plaatsen van zo’n wand ideaal! Een scheidingswand is erg licht van gewicht en de elektriciteit en leidingen zijn heel gemakkelijk te verwerken. Huur een expert in die kan helpen bij de plaatsing, of ga zelf aan de slag met de juiste materialen. Het kan allemaal!

Om de wanden gezelliger te maken kan er naast accessoires ook gekozen om ramen & deuren te plaatsen of de wand een mooie kleur te geven. Nu denk je waarschijnlijk gelijk aan verf, maar ook behang is een leuke aanvulling binnen het interieur. Accessoires en meubels kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken en het mooiste is als je deze laat matchen met de kleuren van de wand. Om te zorgen voor nog meer gezelligheid kunnen er ook nog kussens, kaarsen, licht, foto’s en een haard toegevoegd worden aan het interieur.

Beschik jij thuis ook over een kale wand, maar geef je hem liever geen kleur en boor je er liever geen gaten in, dan kan je het gezelliger maken door bijvoorbeeld een open kast neer te zetten. Deze open kast kan je vervolgens helemaal vullen met leuke accessoires, zials kaarsen, vazen, beeldjes etc.