wandbekleding, alphenberg, the art of living

  • Alphenberg Flagship Store
    (bezoek op afspraak)
  • Grotestraat 180
  • 5141 HD Waalwijk
  • The Netherlands
  •  
  •  
  •  
  •  

Wandbekleding van gevlochten leer | Alphenberg

Sinds het betrekken van het pand in Waalwijk begin 2020 heeft Alphenberg  leather  de beschikking over een geweldig eigen atelier. Het is een broedplaats van innovatie. Hier en in de montagehal wordt creativiteit geboren en groeit het proces van onderzoek naar mogelijkheden op het gebied van onder andere wandbekleding. De ene keer samen met – of in opdracht van – designers of architecten, maar soms ook omdat zich mogelijkheden voordoen waar ze niet eens naar op zoek waren.  

wandbekleding, alphenberg, the art of living

Oude technieken in een gloednieuwe uitvoering

Een prachtig voorbeeld van een recente ontwikkeling is ‘vlechtwerk’; een eeuwenoude techniek waar iedereen op zijn eigen manier wel eens mee te maken heeft gehad. Vlechtwerk voelt vertrouwd en toch hebben ze het weten om te buigen naar een volledig nieuw concept.Hetidee van de vlecht en het ontwerp komt uit de studio vanWolterinckin Laren. Het is een duurzame oplossing voor een luxe wandafwerking op basis van leer, met een eigen karakter en volledig uit restmateriaal van de leerverwerking opgebouwd. In samenwerking met Alphenberg, die de techniek ontwikkelde, ontstond een vlechtwerk.  

wandbekleding, alphenberg, the art of living

…En we noemen het braid

Braidis gemaakt van de leersoort die Alphenberg in de collectie vertegenwoordigt onder de naam Boxer, met een stoere en egale toplaag waarin lichte kleurschakeringen zichtbaar zijn. De basis bestaat uit repen leer, gesneden uit restmateriaal, voorzien van een sierstiknaad en verwerkt tot tegels van 32 x 32 cm. De tegels kunnen onderling worden verbonden met elkaar zonder dat je dat ziet. Daardoor ontstaat het effect van eindeloze banen, wat je normaal niet door de beperking van een huid kunt bereiken. Braidis geschikt als wandbekleding, zowel op rechte als op rondlopende wanden. 

wandbekleding, alphenberg, the art of living

Meer over Alphenberg

Alphenberg Leather vertegenwoordigd het meest exclusieve assortiment in leer voor high end interior design. Denk daarbij aan toepassing met leer op vloeren, wanden, trappen en deuren maar ook in keukens, op haarden en op maatwerkmeubelen. Ambacht, creativiteit en duurzaamheid zijn de begrippen die de basis vormen van wie ze zijn, wat ze doen en kunnen maar zeker ook van wat ze willen. 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Alphenberg

____

____

Meer projecten van Alphenberg bekijken?