Waarom ook jij een wc met bidet wilt hebben

Bij het inrichten van je huis moet je aan tal van dingen denken. De lege ruimtes moeten als een thuis gaan voelen, en daar moet je helemaal zelf voor gaan zorgen. De look en de sfeer van je nieuwe thuis gaat bepaald worden door tal van andere details in iedere kamer. De meest voor de hand liggende details zijn deuren, kleuren op de muren en natuurlijk de meubels. Maar niet alleen dat is belangrijk, ook de badkamer heeft aandacht nodig en daarmee ook de wc. Kijk eens verder dan het standaard toilet, en ga voor een wc met bidet. Met dit slimme toilet in de badkamer heb je altijd een schone bips, en bespaar je op de lange termijn een hoop kosten!

Wat is een bidet

Ontdekt in Frankrijk, meer dan normaal in Italië en ook in Nederland inmiddels bezig aan zijn opmars – het bidet. Ook in Aziatische landen wordt nauwelijks nog gebruikt gemaakt van wc-papier, en zijn de mensen massaal aan het bidet gegaan. Dat is eenvoudig te verklaren. Door het gebruik van wc-papier zoals wij in Nederland gewend zijn, is de kans veel groter op ontstekingen in de anale zone. Het reinigen met water is een stuk zachter voor je huid, hygiënischer en ook nog makkelijker. Dankzij de lichaamswarme temperatuur van het water voelt het reinigen bovendien prettig aan, en met de nieuwe technieken is het direct mogelijk de billen te drogen met een luchtstroom.

Helemaal in: het bidet-toilet

Oorspronkelijk werd een bidet naast het toilet geplaatst. Dit zie je ook vaak zo terug in landen waar het bidet al langer wordt gebruikt. Gelukkig is er inmiddels een ruimtebesparende, en nog eenvoudigere oplossing. De wc met ingebouwd bidet. Wil je dus graag ruimte besparen in je nieuwe badkamer, dan is en wandcloset met bidet de perfecte optie. Bij zo’n douchewc zit de sproeier van RVS direct in de wc gebouwd, onder de toiletrand. Met een druk op de knop komt de sproeier onder de toiletrand vandaan, waarna er een straal water uitkomt waarvan je de temperatuur zelf kunt instellen. Een laatste voordeel van een wc met ingebouwd bidet is de kosten die je kunt besparen. Afhankelijk van de grootte van je huishouden, lopen de kosten voor wc-papier al snel in de honderden euro’s per jaar. Met een bidet bespaar je deze kosten, en daarnaast draag je ook nog bij aan minder papieren afval.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.