Waar aan denken bij een verbouwing?

Het verbouwen van een huis zijn niet werkzaamheden die iedereen dagelijks uitvoert. Wat zijn de punten waar je allemaal op moet letten? Hoe kan je je huis het duurzaamst maken? Het zijn allemaal vragen die je tegenkomt wanneer je een huis wil verbouwen. De juiste informatie is van dan groot belang. Wonen in de Regio helpt jou daarbij! Het nieuwe woonplatform biedt jou alle informatie die jij nodig hebt.

Duurzaamheid

Bij het verbouwen van je huis gaat het bijvoorbeeld niet alleen meer om het uiterlijk van een huis. Maar het gaat tegenwoordig ook om de duurzaamheid van het huis. Duurzaamheid is een populair begrip op de huidige woningmarkt. We willen tegenwoordig twee dingen; van de wereld een betere plek maken en minder betalen aan energiekosten. Een energielabel geeft inzicht in het verbruik van de woning. Hoe hoger het energieverbruik hoe hoger de energielasten.

Zonnepanelen

Er zijn verschillende mogelijk heden om je huis zo duurzaam mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. Steeds meer huizen nemen zonnepanelen op het dak, ook wel een PV-paneel genoemd. Deze bekende vorm van verduurzaming zet zonne-energie om in elektriciteit of warmte. Wat in beide gevallen energie is. Deze manier is enorm milieuvriendelijk en een mooi alternatief voor gasgebruik.

Isolatie

Een andere mogelijkheid waar Wonen in de Regio jou meer informatie over geeft is de isolatie van jouw huis. Isolatie is een groot container begrip binnen de verduurzaming van een huis. Je kan een huis namelijk op meerdere manieren isoleren, en al die isolatie draagt bij aan de verduurzaming van je huis. Denk hierbij aan gevelisolatie, dakisolatie, raamisolatie of vloerisolatie. Elke vorm van isolatie heeft zo zijn eigen voordelen.

Al deze informatie en nog veel meer kan je vinden bij Wonen in de Regio. Wonen in de Regio geeft je antwoord op de vragen rondom het huren, verbouwen, kopen of inrichten van jouw huis. Met een netwerk van ervaren experts kunnen zij jou helpen!