Waanzinnig penthouse met vloertegels

Marco van Veldhuizen & Strakk

In Nederland zijn er weinig woningen waar je echt kilometers ver kunt kijken. In een ingenieus ingedeeld en schitterend ingericht penthouse is dit wel degelijk het geval. Zonlicht, wolkenpartijen, wind, bomen in allerlei kleurschakeringen: de natuur omlijst en beïnvloedt dit penthouse letterlijk. Ook aan de binnenkant laten bijvoorbeeld de vloertegels het penthouse lekker licht. Voor de bewoners is hun woonbeleving in dit voormalige kantoorgebouw dan ook geen dag hetzelfde. 


Indeling

Vloertegels, Marco van Veldhuizen & Strakk, masterbedroom, The Art of Living

Optimaal gebruik

Voor iedere vierkante centimeter in dit penthouse is bedacht hoe het zo optimaal mogelijk kan worden gebruikt voor het stel en hun twee kinderen. Bij alle drie de slaapkamers is een en-suitebadkamer gerealiseerd en de masterbedroom is bovendien uitgerust met een dressing en een ruimte met kaptafel. Het gezin heeft daarnaast de beschikking over prachtige keuken en living en een riante daktuin, die boven de loungehoek is voorzien van een louvredak. Het prachtige interieur is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen Studio Marco van Veldhuizen, Strakk BV en de opdrachtgever.  


Hotel-chique

Vloertegels, Marco van Veldhuizen & Strakk, masterbedroom, The Art of Living

Eenheid, luxe en rust 

Eenheid, luxe en rust is inderdaad het gevoel dat dit hotel-chique interieur uitstraalt, gecombineerd met een paar goed gedoseerde verrassende details. Details zijn behalve de eerdergenoemde gefreesde verkenningen in de keukenwand, bijvoorbeeld het bronskleurige vinyldoek in een grove structuur op de deuren van de slaapkamerkast van de masterbedroom. De achterwand van de kast bij de eettafel is verrassend voorzien van een behang met gouden details. Voeg daar de grote keramische vloertegels, de combinatie van materialen voor de kasten, het luxe sanitair, de ranke taatsdeuren, de warme, aardse tinten en het gebruik van gouden details aan toe, en een warm, chic geheel is een feit. 

Editor: Media team

Datum: 26-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal