Keukenblad, Cosentino, the art of living

  • Cosentino The Netherlands
  • Florijn 6
  • 5751 PC Deurne

Waanzinnig keukenblad | Cosentino

Het is wel mogelijk. Wonen in het centrum van Amsterdam in een huis uit 1905 waar alles grondig gerenoveerd is en je met een lift van de kelder naar de bovenste verdieping gaat. Waar je je auto in de inpandige garage achterlaat en je daarna waant in de luxe van Italiaans design met een touch of Hollywood stijl. Laat je inspireren door een uniek pand waar ontwerper Fong Leng woonde en inspiratie kreeg voor haar unieke en extravagante collecties. Frank Versteeg van The Grand Interior verzorgde de interieurarchitectuur en gaf de woning een authentieke en luxe uitstraling door voornamelijk zijn eigen collectie te gebruiken bij de inrichting. Cosentino mocht voor dit prachtige pand het keukenblad leveren.

Keukenblad, Cosentino, the art of living

Prettige ruimte

Als je de woning binnenkomt kijk je direct naar de woonkeuken. Via een brede trap kom je in de woonkeuken terecht en zie je de lift die je naar de verdiepingen kan brengen. Licht, lucht en ruimte, daar draait het hier om. Boven het grote kookeiland is het dak geheel voorzien van glas. Zo is een lichtstraat gecreëerd die samen met de geheel glazen pui aan de achterzijde van de keuken voor een uiterst prettige ruimte zorgt. Door al het glas is het contact met buiten maximaal. Het kookeiland is voorzien van een inductiekookplaat en een spoelbak. Onder het luxe en brede keukenblad van Cosentino is zeer veel opbergruimte.

Keukenblad, Cosentino, the art of living

Keukenblad, Cosentino, the art of living

Neutraal keukenblad

De keukenkast met inbouwapparatuur aan de lange wand van de keuken is vervaardigd van hetzelfde materiaal als de kastjes onder het eiland. Natuurlijk kun je met veel mensen aan de ruime eetkamertafel natafelen die direct naast het kookeiland staat. De kleur van het blad is ontzettend neutraal en toch is erin veel gaande. De mooie beweging in het blad is subtiel; het blad verveelt niet en zal ook nooit de show stelen. Eigenlijk is dat ook gewoon onmogelijk in zo’n gigantische keuken met waanzinnige lichtstraat erboven.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Consentino, aanrechtblad, Dekton

____

Meer projecten van Cosentino bekijken?