Vrijstaand bad, Walter Wuyts, Badkamer, Douche, Bad, Kiezels, Stenen, Cactus, Wastafel, Strakke lijnen, Modern, Hedendaags, Speels

 • Architect
  Walter Wuyts
  Schilde | www.architect-walterwuyts.eu
 • Aannemer Bouwonderneming,
  Louis Van Den Broeck-Koeken BVBA
  Vorselaar
 • Kozijnen, ramen & deuren (aluminium)
  Reynaers Aluminium
  Duffel | www.reynaers.be

Vrijstaand bad als eyecather | Walter Wuyts

Het grote bad staat centraal in de sfeervolle badkamer

Op de eerste verdieping bevindt zicht een uiterst sfeervolle badkamer met een vrijstaand bad als eyecatcher van de ruimte. De badkamer heeft hedendaagse kenmerken, maar de persoonlijke touch van de bewoners overheerst. “Ik vind het vooral belangrijk dat het ontwerp betekenis heeft en volledig aansluit bij de persoonlijkheid van de klant”. Aldus Walter Wuyts. 

Vrijstaand bad

De badkamer beschikt over veel verschillende luxes, waar het vrijstaande bad ook een van is. Het bad is afkomstig van het sanitair merk Clou. De heerlijke regendouche is van het merk Raindance, de wastafel is voorzien van een kraan van het merk HG Starck en tot slot is het toilet afkomstig van het merk Duravit Starck. De levering van alle sanitaire voorzieningen is gerealiseerd door Desco. De strakke maar sfeervolle badkamer heeft, door de enorme raampartijen, een overschot aan daglicht. Dit bevordert de open uitstraling. Het vrijstaand bad is omringd door een grote kiezelbak. Dit zorgt voor een onderbreking van de strakke lijnen die je terug ziet in de rest van de ruimte. De kiezels zorgen ervoor dat de hedendaagse badkamer een speelse look uitstraalt.

Vrijstaand bad, Walter Wuyts, Badkamer, Douche, Bad, Kiezels, Stenen, Cactus, Wastafel, Strakke lijnen, Modern, Hedendaags, Speels

Buitenzwembad

Naast het heerlijke ligbad, beschikt deze woning ook nog over een verwarmd buitenzwembad. “Het water is een essentieel onderdeel van de woning en zorgt het gehele jaar door voor sfeer en rust en ’s avonds zelfs voor een feeëriek schouwspel van kleuren en tinten. Ik zoek graag naar vooruitstrevende manieren voor de energievoorziening. In deze woning maak ik bijvoorbeeld gebruik van een geothermische warmtepomp, die de warmte uit de aarde haalt. Als in het voorjaar nog de zonnepanelen worden geplaatst, kan ik hiermee volledig in mijn energiebehoefte voorzien en is deze woning energieneutraal.” Het aangrenzende terras en het exterieur is gerealiseerd met natuurlijke materialen. Om ook hier ervoor te zorgen dat de hedendaagse kenmerken niet de overhand krijgen over de prachtige woning.

Vrijstaand bad, Walter Wuyts, Zwembad, Buiten zwembad, Hedendaags, Nieuwbouwwoning, Strak, Modern, Speels

Fotografie: Dré Wouters
Tekst: Cia van de Ven

___

Benieuwd naar de rest van het interieur?