Vouwwand, Solarlux, Glassysteem

  • SOLARLUX Nederland BV
  • Marie Curiestraat 2
  • 7442 DP  Nijverdal

Vouwwand: verbinding met buiten | Solarlux 

Dit prachtige herenhuis heeft een authentieke uitstraling. Dit maakt de woning sfeervol en een warm thuis. De bewoners van dit pand hadden echter één uitdaging: het is er erg smal waardoor de woning niet bijzonder veel ruimte biedt. Joren Vis van FOAM Architecten ontwikkelde een ruimtelijk concept waarbij er optimaal gebruik werd gemaakt van de ruimte in de woning. Solarlux leverde de vouwwand.

Slim ontwerpen

Door slim om te gaan met lichtval, zichtlijnen en ruimte indelingen is Joren erin geslaagd om het donkere ietwat kleine herenhuis om te toveren tot een lichte en open woning. Waar het binnen krijgen van daglicht voorheen vrij lastig was, in de woning is dit nu geen enkel probleem meer. Dankzij de exclusieve vouwwand van Solarlux bestaat vrijwel de gehele achtergevel uit glas. Dit zorgt op donkere dagen voor een overvloed aan daglicht, maar zorgt er ook voor dat op zonnige en warme dagen de woning kan worden doorgetrokken naar de tuin. Dit met als resultaat dat, met de vouwwand open, de woonkamer een enorm stuk wordt verlengd. Het zich naar buiten, het daglicht, de verbinding naar de tuin, allemaal draagt het bij aan het heerlijke ruimtelijke gevoel dat de woning nu heeft.

Ideale partner voor afwijkende oplossingen

Met al meer dan dertig jaar ervaring kan Solarlux zich met zekerheid een expert op het gebied van schuifpuien, terrasoverkappingen, serres en vouwwanden noemen. Met een eigen fabriek in huis kunnen alle producten op maat worden gemaakt. Dit geeft zowel Solarlux als de opdrachtgever een eindeloze hoeveelheid mogelijkheden en dit altijd met hoogwaardige kwaliteit! Volgens Solarlux is er voor ieder gebouw een oplossing. Joren van FOAM Architecten bevestigt dit dubbel en dwars: “We hebben al vaker gebruik gemaakt van de flexibele glazen vouwwanden. De kwaliteit en samenwerking waren daarbij altijd prima. Vooral voor afwijkende oplossingen heeft Solarlux zich als ideale partner bewezen.”

 

Tekst: Charlotte Adriaansen
Fotografie: Solarlux

___

Solarlux

___

Meer projecten van Solarlux bekijken?