Vloeren


Artikelen

Meer over Vloeren

Het begin van jouw interieur

Een mooie, goede vloer, echt een must in jouw woning. Er wordt dagelijks op gelopen en de vloer krijgt met de tijd veel te verduren. Denk van tevoren goed na over de vloer, het is namelijk niet zo makkelijk om het interieur daarop aan te passen. Ga na of de vloer tegen een stootje kan en of hij onderhoudsvriendelijk is. Een vloer lijkt misschien niet het belangrijkste onderdeel binnen het interieur, maar het heeft meer invloed dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Doe dus genoeg inspiratie op en neem de tijd om winkels in te gaan en het internet uit te puilen.

Ook de vloeren markt is enorm uitgebreid. Van tapijt vloeren, tot een visgraat vloer tot een vinyl vloer. Ben je opzoek naar een vloer met een naadloze en strakke look, dan is een gietvloer de geschikte optie. Deze vloer komt vrijwel in iedere woning tot zijn recht, er zijn namelijk vele toepassingsmogelijkheden en je hebt de keuze uit veel verschillende kleuren. Kies je voor een betonvloer, dan kies je voor een vloer met een robuust karakter en een industriële look. In de lofts van tegenwoordig zien we deze vloer steeds vaker terugkomen. De tapijtvloeren zijn voor een korte tijd uit de mode geweest. Nu zien we ze weer vaker terugkomen en dan met name op de bovenverdieping. Deze vloer is een hele mooie aanvulling en voelt heerlijk aan onder je voeten.

Wil je niet te veel geld uitgeven aan een vloer en wil je dat hij snel gelegd kan worden, dan is de laminaatvloer een aanrader. Binnen deze optie heb je een keuze uit honderden variaties. Naast het voordeel dat de keuze heel breed is kan de vloer ook heel goed tegen vochtige ruimtes. Deze vloer is daarmee niet alleen geschikt voor de woonkamer, maar ook voor de badkamer of keuken bijvoorbeeld. Ideaal dus, want met deze vloer kan je gemakkelijk één stijl aanhouden in de gehele woning. Aangezien het aanbod zo groot is zal jouw ideale vloer er dus zeker tussen zitten!

Pak er een tijdschrift bij of klap je laptop open om te kijken welke vloeren en welke kleuren er allemaal zijn. Kom op deze manier achter de stijl die bij jou en jouw woning aansluit. Zorg dat de rest van de woning mooi aansluit bij de vloer, denk hierbij aan wanden, meubels en accessoires.

Denk dus vooraf goed na over de vloer en ga daarna verder met de inrichting. Een vloer is niet even vervangbaar, deze gaat heel lang mee en hier moet dus goed over nagedacht worden. Stem na het plaatsen van de vloer de rest af, zoals meubels en accessoires bijvoorbeeld. Werk stap voor stap naar jouw ideale beeld.