Vind de goedkoopste energieleverancier met de energievergelijker!

In deze crisistijd zitten we veel meer thuis van normaal. Hierdoor gebruiken we meer energie en kunnen de kosten ineens een stuk hoger uitvallen dan we gewend zijn. Je kunt dan op zoek gaan naar een nieuwe energieleverancier. Vaak kun je door over te stappen tot wel honderden euro’s besparen op je energierekening, en zeg nou eerlijk, wie wilt dat nou niet?

Hoe werkt het

Energie vergelijken is helemaal niet lastig. Door het invullen van een energievergelijker kun je gemakkelijk en snel verschillende energiecontracten vergelijken én direct overstappen. Je vult een aantal gegevens in, zoals de grootte van je gezin, je postcode en je energieverbruik. Daarnaast is het ook mogelijk om energiebesparende voorzieningen aan te geven, zoals zonnepanelen en een dubbele meter. Vervolgens geef je aan bij welke energieleverancier je nu een contract hebt en worden alle energieleveranciers vergeleken. De energievergelijker berekent vervolgens de goedkoopste energieleverancier met de beste deal.

Onafhankelijk

De energievergelijker is onafhankelijk. Dit houdt in dat geen enkele energieleverancier een direct of indirect belang heeft in de berekening van het beste aanbod. Daarnaast is de energievergelijker actueel, je krijgt als consument altijd de actuele dagkoersen te zien. Op deze manier kom je later niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Duurzaamheid

Een onmisbare factor in de keuze voor een energieleverancier is duurzaamheid. De energievergelijker vergelijkt dus niet alleen op prijs, maar ook op duurzaamheid. Dit wordt middels een jaarlijks onderzoek met onder andere Greenpeace onderzocht. Hierbij wordt rekening gehouden met de geproduceerde/ingekochte stroom, de geleverde stroom en het investeringsbeleid. Zo kun jij de beste afweging maken voor jouw energiecontract.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.