Villawoningen verbonden door Angelsaksische stijl

Bart François Architects

Op een schitterend Vlaams perceel wist architect Bart François, samen met bouwcoördinator Ingrid Saerens, een uitzonderlijk domein te creëren, bestaande uit onder meer een prachtige villa met stallingen gebouw en een kleinere villa-woning, allen met Angelsaksische uitstraling. De gebouwen zijn met elkaar verbonden door een groot stijlgevoel en gaan hierdoor op in een fantastische eenheid


Ontwerp

Angelsaksisch, verbouwen, Bart François

Alle leveranciers van het ontwerp

Aanleg buitenverharding

Elie de Mits

Uniek geheel

Het domein werd in verschillende fasen gebouwd. De woning en stallingen-gebouw werden 18 jaar terug in samenwerking met interieurontwerpster Ilse De Meulemeester gerealiseerd. Bij de uitbreiding van het domein, met name de kleinere villawoning en het bijgebouw, wisten Ilse De Meulemeester en interieurarchitecte Inge Vermeren met hun vakmanschap en oog voor detail de beleving van deze bijzondere gebouwen te complementeren. Opvallend is dat alle woningen mooi bij elkaar aansluiten, maar toch volledig aan de wensen van de eigen gebruikers beantwoorden. Zo spreekt in de eerste villa de voorliefde voor Angelsaksische elementen en puur vakwerk, waardoor een uniek geheel is ontstaan dat perfect bij de levensstijl van de opdrachtgever past.


Leefkeuken

Angelsaksisch, verbouwen, Bart François

toekomstbestendig

De kleinere Angelsaksische villawoning is het onderkomen van de moeder van de opdrachtgever en werd gerealiseerd met het idee dat zij hier in alle rust en tegelijkertijd in de warme nabijheid van familie, zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Zo bevat de woning, naast een eiken wenteltrap, een lift die toegang biedt tot de bovengelegen slaapkamer, dressing en badkamer. Op deze etage bevindt zich eveneens een aparte studio, bedoeld voor een eventuele toekomstige verpleegster of huishoudelijke hulp. Vanuit de woning met gezellige open plattegrond geniet de bewoonster van een prachtig uitzicht over het domein. De plafondhoge houten wandkasten, de brede banken en de open haard in de leefruimtes, voorzien het interieur letterlijk en figuurlijk van extra warmte.


Bijgebouw

Angelsaksisch, verbouwen, Bart François

Alle leveranciers van het bijgebouw

Golfstudio

Beats of Golf

Luxe bijgebouw

Tussen de twee villawoningen in ontwierp de architect een bijgebouw, die in beide woningen voor een prettig gevoel van privacy zorgt. Op de begane grond is een privékantoor gelegen. Het souterrain is geheel gericht op ontspanning en bevat een golfstudio en home cinema. Aansluitend is er een huisbar gecreëerd met fraaie fauteuils. Boven de bar prijkt een bijzonder fraaie, eigen ontworpen cluster van lampen. Het klassieke Italiaanse plafond is voorzien van een trompe l’oeil. Het gecombineerd effect ervan is zó groot, dat je als bezoeker snel vergeet dat je je hier onder de grond bevindt.

 

Met haar schoonheid vormt het domein een esthetische verrijking voor de gehele buurt, zeker in combinatie met de sfeervolle tuin die het gevoel van eenheid nog meer versterkt.

Editor: Media team

Datum: 09-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: German Bourgeat