warm interieur | OH Architecten, the art of living

Villa met vakantieallures met warm interieur | OH Architecten

In een groen en rustig deel van Vlaams-Brabant bevindt zich deze hedendaagse woning, die op vraag van de bouwheren een vakantiegevoel moest opwekken. OH Architecten uit Leuven wist deze wens probleemloos te concretiseren, onder andere door de toepassing van warme, natuurlijke materialen. De woning werd gebouwd op een zuid-oost gericht perceel van 10 are, dat schuin gesitueerd is ten opzichte van de straat. De woning geniet van heerlijk wijdse zichten op de achterliggende akkers en velden. Binnen tref je een warm interieur dat die vakantievibes goed versterkt…

Vloer: Parket Seye. Interieur: Feel at Home. Interieurbedrijf: Jdk Project. E-Installatie: Niko België.

warm interieur | OH Architecten, the art of living

Vloer: Parket Seye. Raamdecoratie: Store Raamdecoratie.

 

Warme tinten en materialen

Via een grindpad, afgeboord met hoge, witte elementen, bereiken we de houten voordeur. In de hal met natuurstenen vloer is er een witte kastenwand aangebracht met vestiaire en gastentoilet. De trap is uitgevoerd in lichte eik. Aan het eind van de hal geeft een pivoterende, glazen deur toegang tot de leefruimtes. Hier treffen we de keuken aan met op de vloer grootformaat keramische tegels in natuursteenlook die ook voor het terras werden gebruikt. Wat meteen opvalt, is het feit dat de woning aan de tuinzijde helemaal opengetrokken werd door middel van een glaswand met schuiframen over de hele gevelbreedte. Slanke stalen kolommen net binnen de ramen ondersteunen de verdieping.

Stucwerk: Finishing Company. Schilderwerk: Schilderbedrijf Jennen. Deur: ANYWAY Doors.

Wand- & Vloertegels: DILS Fire | Stone | Wood.

warm interieur | OH Architecten, the art of living

Buitenbouwsteen: NV Stone. Buitenverlichting: Light Unit. Daken: Heylen Domin. Daken: NV Polydak.

 

Marmerlook

In de keuken werd het eiland voorzien van een composietblad in marmerlook. In de onderbouw van het eiland werd een wijnkoeler geplaatst. Boven het eiland is er een verlaagd plafond met dampkap van Novy. De inbouwtoestellen zijn van Miele en de zwarte spoelbak met dito kraanwerk komt van Facq. Voor de verlichting werd er hoofdzakelijk gewerkt met inbouwspotjes van Wever & Ducré, om een warm interieur te kunnen realiseren. Het eiland is voorzien van een aangebouwde ontbijttafel in eik. In het salon kan gerelaxt worden in een lage, grijze zitbank van Jori, geflankeerd door een ronde salontafel met wit marmeren blad. De ruime eetplaats is voorzien van een tafel in lichte eik. Naast de eetplaats werd nog een afzonderlijke zithoek ingericht met twee fauteuils van Polyform.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer zien van BV Oh Architecten?